יום חמישי, 26 במרץ 2020

קורונה: סיכום האינפורמציה בנושא:


קורונה:
סיכום קורונה: 
סיכום  האינפורמציה בנושא:


קורונה: סיכום האינפורמציה בנושא:    

(דני מכפר סבא)













-ההדבקה מאד קלה, מי שישתעל במרחק פחות משני מטר ידביק את השני.
-זמן הדגירה מההדבקה עד תסמיני חולי: עד 14 יום, ממוצע 5 ימים.
-הוירוס חי על משטחים כמה ימים ,מתכת, קרטון, פלסטיק וכד'.
לפי מחקרים מסוימים הוירוס יכול לשרוד גם באויר כמה שעות.

סימפטומים: דומים לאלו של פשעת או מחלות קור אחרות.

-בדיקות: מתבצעות בדיקות לנוכחות הנגיף, יש ויכוח מקצועי כמה לעשות הרבה בדיקות יעזור בטיפול במגיפה, כלומר נצליח לבודד את החולים לפני שידביקו. מי שחולה באופן משמעותי יבדק, החולים קל, לא משנה אם זה קורונה או לא, שישארו בבית.

-יש הרבה מאד שידבקו ובכלל לא יהיו להם סימפטומים או שיהיו סימפטומים מאד קלים. אלו רוב מכריע מבין הצעירים. לכן לא ברור  כמה כאלו שנדבקו ולא חלו או החלימו יש כבר עכדיו. יש הטוענים שהרבה מאד.
-בקרב מבוגרים, מ 60 ומעלה יש הרבה הסתבכויות. אחוז ההסתבכויות עולה עם הגיל, בקרב בני 60 ומעלה יש 5% תמותה, בקרב בני 70 ומעלה 15% תמותה ובקרב בני 80 ומעלה 20% תמותה.
-שמועות על נזק תמידי לריאות, נכות, גם אצל צעירים שחלו והחלימו לא הוכחו.
-מרגע שאדם נדבק הוא מדבק גם אם לא חולה. בימים הראשונים בגלל עומס נגיפי נמוך  בבדיקה הוא ימצא שלילי.כעבור כמה ימים מההדבקות יש בגופו נוגדנים שניתנים לאיתור בבדיקת דם.
 -אחרי שהחלים מהמחלה בבדיקה להמצאות הנגיף הוא יהיה שלילי, אבל הנוגדנים ישארו.
-לא ברור לכמה זמן ישארו הנוגדנים, לכל החיים, לשנה או פחות .בוירוסים מסוימים, מי שחולה יש לו נוגדנים לכל החיים והוא מחוסן לכל החיים. באחרים עם הזמן החסינות מתפוגגת. 
-אם יהיו הרבה מוטציות ו/או החיסון הטבעי הוא לזמן קצר,  ויהיו גלי מחלה גדולים שוב ושוב, הבעיה תהיה ממש נוראה והתרבות והעולם כמו שאנחנו מכירים יקרסו.
-כמו כן ,כמו שיש בשפעת, יתכנו מוטציות בנגיף ואז החסינות הטבעית לא יעילה.
-חסינות עדר: מרגע ש כ 70% מהאוכלוסיה נדבקה החלימה ומחוסנת, תהיה מעט מאד הדבקה של היתר. כמובן שככל שהאחוז עולה, עדיף.

  -זמן המות הממוצע למתים: שלושה שבועות מהופעת התסמינים, בהנחה שהעומס בבתי החולים לא מונע טיפול.
זמן ההחלמה לאלו שמחלימים: משבוע לחולים קל ועד חודש וחצי לחולים קשה.

 - שאלת השאלות שאין עליה תשובה: בכל העולם יש 372,000 נדבקים מזוהים ו 16000 מתו.  וכמה נדבקים לא מזוהים יש? כי הם ללא סימפטומים או חלו קל  ולא זוהו? אם זה 700,000 סה"כ נדבקו ומחציתם לא זוהו, זה בעיה אדירה כי ההדבקה רק התחילה, אבל אם כבר נדבקו נניח עשרים מליון בכל העולם, אז התמותה נמוכה בהרבה.


מציאת חיסון או תרופה: יש מאמץ אדיר בכל העולם למצוא חיסון או תרופה,יש הרבה כותרות אופטימיות שחברה איקס כבר כבר מצאה חיסון, אל תתפתו להאמין לכל כותרת. מציאת חיסון או תרופה באופן רגיל לוקח שנים ,פיתוח וניסוי קליני .אולי ימצאו תוך שנה ואולי לא.

קיץ- יש תיאוריה שהוירוס חי הרבה פחות זמן באויר בקיץ, בגלל החום, הוא רגיש לקרינת השמש וגם נישא באויר על טיפות שמתייבשות בקיץ, בעיקר באזורים עם אויר יבש. תומכי התיאוריה מצביעים על כך שהשפעת קיימת בעיקר בחורף ועל מיעוט הדבקות במדינות חצי הכדור הדרומי  בהן קיץ עכשיו .אבל נתון זה יכול להיות מקרי.


ציטוט מיגאל פת אל:
"מאוד פשוט מדוע יש ירידה בהידבקות מהוירוס מצוי בטיפות מים זעירות
חום מנדף את המים. מעטפת ההגנה על הוירוס מתנדפת ובהרבה מקרים הוא נישא על האדים למעלה
קרינת UV - זן שמשזפת, עוזרת לפרק מולקולות קטנות
שכבת השומן המגנה על הוירוס ניזקת
במזג אוויר יבש וחם גם פחות היצרות של כלי הנשימה, פחות לחות, פחות שיעול

הרוב זה פיזיקה. אין קשר לרפואה. והוירוס הזה אינו שונה מחבריו. הפיזיקה נותרת אותו הדבר
 "
-יחד עם זאת מבחינה הסטורית הגל השני של השפעת הספרדית התחיל באוגוסט 1918 וזה בחצי הכדור הצפוני, מה שמעמיד בספק כל תיאוריה על החום והיובש הורג את הוירוס.


- מדידת אחוז המתים מכלל החולים והשוואה בין מדינות זה חסר משמעות כי כמות הנדבקים שמגלים מכלל הנדבקים הסמויים תלויה בכמה בודקים.
עדיף לבדוק תמותה לכל 100,000 תושבים.

-חולים בחורף יותר בין היתר כי המקומות סגורים, אנשים נמצאים פחות בחוץ
אבל בעיקר כי הוירוס מת בחום של מעל 25 מעלות, קרינת ה UV הורגת אותו והוא נישא באויר על רסיסי לחות שמתאדים בקיץ.

- במדינות שונות התחלואה מאד שונה. באיטליה התפרצות קשה, בגרמניה מעט יחסית. גם שיעורי התמותה שונים. ההסבר יכול להיות שבמקרה זה התחיל מאוחר יותר במדינה מסוימת, באופן ההתמודדות, שיש מדינות שמוסרות נתונים שקריים, בעיקר דיקטטורות.

-תיאוריות התמודדות:
1. בואו נכריז על סגר כללי  עד שהנגיף יעבור. לא יעזור כי ברגע שיצאו מהבידוד הוא יחזור. כמו כן סגר ארוך ימוטט את החברה, הכלכלה, עד כדי אלימות ברחובות, רעב המוני וכד'
2. סגר חלקי במידות שונות כדי להאט את ההדבקה, בסוף כולם ידבקו אבל יותר לאט. ההגיון: כשכולם חולים תוך חודשיים, מערכת הבריאות קורסת ואז הרבה יותר מתים מהמחלה כי יש מחסור במכונות הנשמה והרופאים מתמוטטים וגם ממחלות אחרות, כי אין לרופאים אפשרות לטפל כראוי. בנוסף נרוויח זמן שבו נייצר יותר ציוד, מכונות הנשמה, חליפות בידוד וכד', אולי הוירוס יעלם בקיץ מעצמו, נלמד עליו יותר, ימצאו תרופות או חיסון.
3. נשחרר את כולם חוץ מבני 60 ומעלה שיכנסו לסגר לחצי שנה. כולם ידבקו ואז גם הזקנים יהיו מוגנים. החיסרון: קושי פסיכולוגי לזקנים. יש זקנים עריריים שאין מי שיעשה עבורם קניות ( ניתן לפתרון ע"י התגייסות מערכת הרווחה).
אף אחד לא יודע בודאות מה משלושת האופציות עדיפה או שילוב של חלקים מהשלוש.

-קורונה: אחוז התמותה, מכונות הנשמה
התסריט האופטימי: הנעלם - אף מדינה לא בודקת את כל או רוב האוכלוסיה( בטח לא בדיקת דם לזיהוי נוגדנים בדמם של כאלו שנדבקו, חלו והחלימו או פיתחו נוגדנים ולא חלו)  ) , יכול להיות שבאיטליה, במיוחד בצפון המדינה, כבר נדבקו 60% או 70% מהאוכלוסיה, ואז בקרוב חיסון העדר יעבוד, ההדבקה המזוהה תרד בקרוב, התחלואה הקשה והתמותה. והרוב כבר נדבקו ולא חלו או חלו קל ועבר. אם התסריט האופטימי הזה נכון, אז גם כל מספרי התמותה שמסרו, שהם מתוך הדבקות ידועות, ובעצם מניחות שזיהינו את רוב הנדבקים, למרות שנדבק אסימפטומטי או עם מחלה קלה וחולפת שלא פונה לקבלת טיפול, לא ניתן לזהות- כולם מנופחים בהרבה. לא 20% מקרב בני ה 80 ומעלה ולא 5% מקרב בני 60 ומעלה, אלא הרבה הרבה פחות. נשאר רק לקוות. זה יכול להיות במיוחד באיטליה בגלל ההפקרות שהיתה שם בתחילת המגיפה. למעשה גם בסין בווהאן במשך שבועים העדיפו לחשוב שהכל לא חמור ממש.
וכמובן התמותה באיטליה בהחלט קשורה לחוסר היכולת לטפל בגלל הכמויות. במצב רגיל הרבה חולים היו ניצלים.

----------------------------------------------

המצרך הנדרש ביותר במאבק הנוכחי הוא מכונות הנשמה - זה מה שמבדיל בין מערכת שעומדת בנטל המאבק, לבין מערכת שקורסת תחתיו ומותירה חללים רבים בדרך (ע״ע מחוז איטליה).

-ומשהו על המספרים והקורונה.
אנחנו סופרים את מספר הנדבקים, מציירים גרפים לינאריים ולוגריתמיים אבל זה לא באמת.
אנחנו סופרים את מספר האנשים שנבדקו ואובחנו.
זה מספר מאוד בעייתי.
אם מחר משרד הבריאות יכפיל את מספר הבדיקות, די ברור שמספר המאובחנים שאנחנו סופרים יגדל.
האם זה שינה את המציאות?
ודאי שלא.
אנחנו משווים את מספר הנדבקים בישראל למספר הנדבקים במדינות אחרות. אבל מה אנחנו יודעים על מספר הבדיקות במדינות ההן? כמה אנשים שנדבקו בכלל לא נבדקו?
איך אפשר בכלל להשוות נתונים כך?
מה שאני אומר זה שאנחנו משחקים במספרים שהמשמעות שלהם לא מאוד ברורה. המספר האלה נותנים לנו רק רף תחתון למספר הנדבקים, לא את המספר האמיתי.
הגרפים המפחידים האלה ממש לא משקפים את המציאות, במציאות יש הרבה יותר נדבקים שלא אובחנו.
הנתונים שנראה שבאמת צריך לעקוב אחריהם ולהשוות הם מספר החולים במצב בינוני וקשה וכמובן המתים.


---
למה לא סגר מוחלט?
 א. יש הבדל בין סגר על עיר אחת של 10 מליון תושבים שיש להם עורף כלכלי של 1.4 מליון סינים. ישראל, אם כולה בסגר, כל ה 9.5 מליון תושבים, תקרוס. אין לישראל עורף.
ב. תגיד מה שתגיד על נתניהו, טיפש הוא לא. אחרי שכל זה יגמר,יהיו בחירות, בעוד שנה או שנתיים, הוא לא ירצה להגיע שנוא כי כולם התרוששו והממשלה היתה אטומה. גם אם ינהל באופן אופטימלי את המשבר, אנשים ישכחו את זה מהר מאד ויזכרו את מצבם הכלכלי. לא ניתן למנוע פגיעה כלכלית, וזה הזמן בו אזרחים צריכים להשתמש בחסכונות ליום סגריר ולוקח זמן לגבש מדיניות כלכלית, אבל הממשלה תצטרך בזמן המגיפה להבטיח מחיה סבירה ואחרי שיקום, כולל חוק דחית תשלום חובות פרטיים ומיסים למשלך שנה, כלכלה קיינסיאנית להתנעת המשק ועוד. צ'רצ'יל הפסיד את הבחירות ביוני 45, למרות שהנהיג את בריטניה לניצחון על הנאצים, בגלל הכלכלה....
 הישראלי בווהאן, עופר, שכותב בפייסבוק, כותב שלא קיבל כל עזרה בחודשיים סגר....
 אם אתה חושב שיכול להיות סגר של שנה והממשלה פשוט תשלם לכל השכירים את השכר הרגיל ולכל העצמאים את הרווחים והמדינה לא תתמוטט רק בגלל זה, אתה טועה.

במקרה של סגר ארוך הייתי מבטיח לכל שכיר שפוטר ולכל עצמאי 4,000 ש"ח למחיה כל חודש,ללא קשר לשכרו לפני, וכן חוק דחית תשלום חובות ומיסים ( כולל משכנתא או שכ,ד) ואיסור פינוי אנשים מבתיהם בגלל חוב או ניתוק חשמל או מים לחצי שנה. עד שנצא מהמשבר הרפואי. להערכתי משהו דומה יקרה.


--------


אחת ולתמיד תשובה לטענה הטיפשית ש"שפעת הורגת כל שנה בכל העולם 400,000 איש והקורונה הרג רק 10,000 מה עושים מזה כזה רעש":

שפעת בשנה ממוצעת מדביקה כחצי מליארד בני אדם, 5% מהאוכלוסיה בעולם, הקורונה אם לא ינקטו צעדים חמורים תדביק 70% מאוכלוסית העולם וימותו בין 100 מליון ל 300 מליון תוך שנה. יש חיסון לשפעת, יש גם חיסון טבעי מעצם הפגישה של בני אדם עם שפעת כל שנה אלפי שנים, התמותה משפעת היא אחד מ 10,000, בעיקר זקנים, הקורונה נגיף חדש מאד מדבק וממית 2-4 מכל 100 נדבקים מזוהים.  מדבק מהר ומקריס מערכות בריאות. שיעור התמותה מהנדבקים ושיעור ההדבקה של האסימפטומטים לא ידוע אבל ברור שהמגיפה הזאת מקריסה מערכות בריאות.
  ברור למה הטענה היא מניפולצית נתונים טיפשית?



אחרים עושים טעות ולוקחים את מס' המבריאים פלוס מס' הנפטרים וכמה מתו מסה''כ כאלו שסיימו את המחלה וככה יצא 2% תמותה.  זה טעות כי כנראה שיש כאלו שמתים מזה מהר  ויש הרבה במצב מאד קשה ולא ברור אם יבריאו או ימותו. רק בעוד כמה חודשים נדע מה התמותה מבין כלל הנדבקים. ובכל מקרה 2% זה המון למחלה שמדבקת בקלות. בשפעת מתים אחד ל 10,000 נדבקים.

האם דרום קוריאה ניצחה את המחלה?
ציוטוט של זבנג וגמרנו:
"זה לא נכון, דרום קוריאה לא הצליחה לשטח את העקומה. קצב של 100 נדבקים ביום זה אומר שהיא עצרה את הנגיף לגמרי כי בקצב הזה יהיו 36,500 נדבקים בשנה במדינה של 50 מיליון איש, כלומר גם בעוד שנה 99.9% מהאוכלוסייה לא תהיה חסינה מפני הנגיף.זה אומר שהתפרצות נוספת היא רק עניין של זמן.

הרעיון של "שיטוח העקומה" כפי שהציגו אותו המומחים לא אומר לעצור את המחלה לגמרי אלא לווסת את קצב ההדבקה כך שהוא לא יעבור את קיבולת מערכת הבריאות ויאפשר להגיע בזמן סביר לחסינות עדר. זה רעיון מעניין, אבל בינתיים אף מדינה בעולם לא מצליחה ליישם אותו, אז כנראה שהוא בלתי אפשרי.

ואז שתי האפשרויות הן או למנוע הדבקה באגרסיביות, וזה אומר להישאר חשוף להתפרצויות חוזרות כל הזמן כאשר בינתיים אתה פוגע או הורס את הכלכלה, או להגיע למסקנה שאין כרגע שום דרך פעולה נגד הנגיף שהתועלת ממנה עולה על הנזק שהיא תגרום.
"
למה הצליחו להדביר את הסארס ואת הקורונה לא?

מי שנדבק בסארס היה נעשה חולה תוך יומיים ומת תוך 3 ימים נוספים ולא היה מספיק להדביק אחרים. הקורונה מחכה שבוע עד שבועים עד שמתחילה המחלה ובנתיים הוא מדבק.

משחקי הנתונים, השוואה בין מדינות, כמה חולים, כמה נשאים, כמות מונשמים וכמה מתים:
אם אתה סופר כל אחד שמת מכל סיבה שהיא והיה לו קורונה כמת מקורונה המספרים יהיו  גבוהים אבל אם חולה קורונה קיבל התקף לב בגרמניה אז הוא לא שייך לסטטיסטיקה..
 
זבנג וגמרנו
"
  10. עדיין בסוף השנה יהיו נתונים על מספר הנפטרים הכולל באותה שנה ויראו בכמה הוא היה יותר גדול בהשוואה לשנים קודמות  
"

 כבר כמה ימים אמרו שמס' החולים אינו אינדיקציה למס' הנשאים, שמס' החולים והנשאים זה פונקציה של מס' הבדיקות ומדינות שבודקות יותר מוצאות יותר, ואז אמרו שמס' המתים הוא אוביקטיבי. אז גם זה לא, כשחולה סרטן גרורתי סופני בן 80 נפטר ואובחן גם כחולה קורונה, האם הוא מת מקורונה? כשבן 90 בריא אובחן עם קורונה ורק השתעל קלות, ואז מת בשלווה בשינה, הוא נפוטר מקורונה?   אז מס' המונשמים הוא אינדיקציה? אבל אם יש פחות מכונות הנשמה, אז פחות מונשמים והם מתים מהר יותר. זה לפחות אינדיקציה לתמותה מקורונה + קריסת מערכת הרפואה.

 הוירוס כוירוס מטורף: העוצמה שלו נובעת מיכולת ההדבקה המהירה וההסתערות על חולים כרוניים ומבוגרים. זה במספרים סופר גבוהים, שמובילים לעומס על כלל מערכות הבריאות העולמיות ומזה מנסים להמנע.


סיפורי סבתא של רפואה אלטרנטיבית,נטורופתיה וכד' בנוסח ויטמין סי/די, ג'ינג'ר וכרכום או כל המצאה אחרת- מונעים קורונה ועוד ועוד, אין שום הוכחה וכמעט ודאי שחסר תועלת. -------------


הנחשול-
הבעיה אינה אחוז המתים אלא הנחשול. ההדבקה כל כך מהירה שבלי נקיטת צעדים הוא ידביק שבעים אחוז מהאוכלוסיה תוך שלושה חודשים. תעשה חשבון כמה זה עשרים אחוז מבני שמונים ומעלה או עשרה אחוז מבני שבעים ומעלה משבעים אחוז מהאנשים בגילאים אלו והצפת בתי החולים תמנע טיפול גם מצעירים יותר עם התקף לב וכדומה. הציבור לא בנוי למות המוני כזה ובצדק. זה ההבדל משפעת.

 מה שצריך זה לבדוק לגבי כל חולה עם מחלת רקע האם היתה לו בכל מקרה תוחלת חיים מאד קצרה, חודש וכד' או שהיה צפוי לחיות עם מחלת הרקע בממוצע עוד כמה שנים והיה במצב רפואי מיוצב עם מחלת הרקע, סרטן שלב 4 אינו כמו סכרת מתונה מאוזנת. דרך נוספת היא לבדוק אם ובכמה במדינה מסוימת התמותה מאז התפרצות הקורונה באותה מדינה עלתה. בעדר גורם אחר אפשרי, יש לייחס את המתים הנוספים, סטטיסטית כמתים מקורונה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.

סין, טאייוון

  תעלומה של שי : אפשרות פלישה לטאייוון :   התעלומה של שי : נשיא סין הוא לאומן סיני עם מנטליות של המערב חורש את רעתה של סין . בענין הזה הוא ת...