יום שלישי, 9 באוגוסט 2022

סין, טאייוון

 תעלומה של שי: אפשרות פלישה לטאייוון:  

התעלומה של שי: נשיא סין הוא לאומן סיני עם מנטליות של המערב חורש את רעתה של סין. בענין הזה הוא תואם פוטין. מה הלקח שלו? ההסתבכות של פוטין תוציא לו את החשק להרפתקה צבאית? ההפך? התחילה עונת המלחמות וזה הזמן לפלוש לטאייוון? האם הטאייונים מסוגלים להציב התנגדות מהסוג של האוקראינים ובאותה אפקטיביות. כואב הלב לחשוב על טייפה נהרסת בהפצצות, עיר מודרנית ויפה. אני חושב שהצבא הסיני יותר חזק ויעיל מהצבא הרוסי שנחשפה חולשתו.

מה שהדליק אצלי נורה אדומה היה שבכתבה על הלאומנות בסין בערוץ כאן הראו קטע מסרט על ג'יימס בונד סיני שבו הוא מגיע למאבק פיזי עם סוכן אמריקני. ברגע מסוים הסוכן האמריקני מכריע אותו ואז כשהוא רוכן מעליו האמריקני אומר לו, אנחנו האמריקנים והבריטים תמיד היינו עליונים עליכם ושלטנו בכם וזה לא ישתנה. ואז הסיני כמו פופאי אחרי מנת ספיניץ מגלה כוחות מחודשים, מצליח להשתחרר ולגבור על האמריקני וכשהוא עכשיו רוכן מעליו וחונק אותו אומר: הימים האלו נגמרו, סין עכשיו עצמאית וחזקה. בכאלו רמות של פרנויה וטירלול לאומני, אין לדעת מה הם יעשו.

בשעה שרוסיה מייצאת כמעט רק נפט ומחצבים, טייוואן קריטית לכלכלה העולמית וגם סין, היקף הסחר של המערב עם שתיהן ביחד הוא אדיר. הסנקציות שיבואו, הן שינוי כלכלי אדיר ובודאות מיתון קשה ומחסור לכמה שנים עד שיתארגנו מחדש, ירידה משמעותית ברמת החיים, תנסו להסתדר בלי המוצרים מסין וטאייוון.וזה בהנחה שארה"ב תצפה מן הצד ולא תפרוץ מלחמת עולם שלישית. מאד מדאיג. וברור שאירן, חיזבללה והחמאס תוהים איך ומתי לנצל את המצב העולמי החדש כדי לתקוף את ישראל. במובן הזה הכשלון הרוסי מאד משחק לידי ישראל. הגבורה האוקראינית למעשה מצילה את כל אירופה וגם את טיוואן ומקלה על ישראל.

אין לדעת מה יקרה. אלו ימים דרמטיים.

-------

אפשרות פלישה לטאייוון:

האם סין תפלוש ואיך תראה המלחמה?

אני מאוד מקווה שמנהיגי סין רואים את מה שקורה עם רוסיה ומבינים שאותו דבר, או אף יותר גרוע, עלול לקרות להם אם יפלשו לטאיוואן. יש שם מספר הבדלים שמשחקים לטובת הטאיוואנים:

בניגוד לרוסיה הם יצטרכו לבצע פלישה דרך הים, כשלסין יש אפס נסיון במבצעים צבאיים ימיים

מצר טאיוואן הוא מצר ים בין המחוז הסיני פוג'יין ממערב לבין האי טאיוואן ממזרח. המצר מקשר בין ים סין הדרומי שמדרום לו לבין ים סין המזרחי שמצפונו.

רוחבו של המצר בנקודה הצרה ביותר הוא 130 ק"מ (בין שינג'ו שבטאיוואן לבין פּינג-טאן שבסין) בצפון, והוא נפתח לכדי 180 ק"מ במרכז. עומקו הממוצע הוא כ-60 מטר (לעומת זאת, בתעלת פנגו מגיע עומקו ל-177 מ') ואורכו כ-380 ק"מ.

גם אם יצליחו להתבסס בחופים, כוחות סיניים יצטרכו להעביר תגבורת ואספקה דרך הים, בספינות שיהיו חשופות להתקפות. בניגוד לאוקראינה, אני מקווה שטאיוואן הכינה יכולת להשמיד נמלים שיפלו לידיים סיניות, דבר שיקשה על פריקה של הספינות האלה

לאוקראינה היו רק 8 שנים להתכונן לפלישה רוסית מ 3 צדדים שונים (מזרח, צפון ודרום), לטאיוואן היו עשורים להתכונן לפלישה מכיוון אחד ברור (מערב)

לטאיוואן ציוד מערבי, בניגוד לאוקראינה. זה לא רק ציוד ש(כנראה) יותר טוב, זה גם ציוד שארה"ב תוכל בקלות לתגבר. בשביל אוקראינה ניסו לגרד מיגים ממזרח אירופה ולא הצליחו, בשביל טאיוואן ארה"ב תוכל בקלות להעביר מספר גדול של f16 (אולי אפילו עם טייסים 'מתנדבים').

לבסוף, לחיילי טאיוואן תהיה את הדוגמא של ההתנגדות האוקראינית, שתראה להם שלא הכל אבוד גם במלחמה מול אויב עצום

בנוסף, בסין עד היום הנאמנות היא למפלגה, לא למנהיג. ברוסיה לפוטין יש מעמד על ויש לו תקווה להוציא הסכם שלום שעיקרו חזרה לסטוטוס קוו, להכריז פנימית שזה נצחון אדיר והיסטורי ולהשאר בשלטון. לשי אין את האפשרות הזאת, המשמעות של הסתבכות בקנה מידה רוסי תהיה הדחה ואולי התקוממות עממית נגד המפלגה. ההצלחה של המפלגה הדיקטטורית הזאת שקוראת לעצמה קומוניסטית ומיישמת קפיטליזם נובעת מהשגשוג הכלכלי והוצאת מאות מליונים מעוני. חזרה לאחור ברמת החיים ומצוקה תהיה אתגר גדול למפלגה, בהנחה סבירה שהמלחמה לא תהיה פופולרית.

אם רוסיה תצא מהמלחמה הזאת מוחלשת ומבודדת במקרה הטוב (בשבילה) לסין תהיה הזדמנות להפוך לגורם האנטי אמריקני הדומיננטי בעולם כשרוסיה היא האחות הקטנה ואולי גם להשתלט (בעקיפין ואולי אף ישירות) על אזורים נרחבים במזרח הרחוק של רוסיה, שטחים שיש לסינים זיקה היסטורית אליהם וזאת בלי להסתכן במבצע צבאי שיכול להכשל, או בסנקציות מערביות משמעותיות. זה יכול להיות מפתה יותר מטאיוואן.

כל הסיבות הללו יגרמו, אני מקווה, לסינים להמנע מהתקפה על טאיוואן.

הסינים, אם יתקפו יפציצו עם מטוסים וטילים מפינג טאן, בסה"כ 130 ק"מ בעוצמות כאלו שלא ישאר הרבה מטאייוואן.

אבל מעבר להרס וחורבן אני לא חושב שהסינים יוכלו להשמיד את היכולות הצבאיות של טאיוואן באמצעות התקפות אוויריות. עובדה שהרוסים, למרות שבניגוד לסינים יש לחיל האויר שלהם נסיון רב, לא הצליחו לדכא לגמרי את חיל האויר האוקראיני. אני בטוח שטאיוונים, בסיוע אמריקאי, הכינו את בסיסי חיל האויר שלהם להתגונן מהפצצות, וגם להשתקם מהר מהפצצות מוצלחות.

גם בניגוד לאוקראינה, לארה"ב יהיה קל מאוד לתגבר את חיל האויר הטאיוואני במטוסים חדשים, ואולי גם במערכות נ"מ מתקדמות.

ייתכן שסין תצליח לנצח באמצעות הפצצות חסרות רחמים של אוכלוסיה אזרחית (משהו שהרוסים לא עשו בכלל בתחילת המלחמה, ועכשיו עושים רק בקטנה ובחלק מהערים). זה תלוי במוכנות של הסינים לעשות דבר כזה (הפרופוגנדה שלהם תטען שהפלישה היא שחרור של חלק מסין מעול של ממשלת בובות בשליטת המערב. הפצצה מסיבית של ערים לא נכנסת טוב בתמונה כזאת), וגם בתגובה הצפויה של הטאייוונים להפצצות טרור, שאי אפשר לחזות (במלחמת העולם השניה הפצצות טרור לא גרמו לכניעה של בריטניה או גרמניה, אך כן גרמו לכניעה של הולנד ואפשר לטעון שגם יפן). הפצצות טרור יכולות להקדים כניעה במקרה שכשלון צבאי קונוונציונלי צפוי או מובטח, אבל לא כשלצד המופצץ יש תקווה לנצחון. יש לקוות שהטיוואנים התכוננו כך שכל פלישה תוביל לכתישה נוראה של צבא סין.

הצבא הסיני אכן גדול בהיקפו וכנראה יעיל מהצבא הרוסי, אך הפלישה לטיוואן, אי מבוצר להפליא - כמוה כנחיתה בנורמנדי :אין מה לדבר על נחיתה כזו, ללא הרעשה מקדימה אדירה, שתגבה חיים של עשרות אלפי קורבנות חפים: גם לסין זה לא פשוט...

וכמובן שלאחר הריכוך והפגיעה בכוחות טיוואן, קשה ככל שתהיה, עדיין הנחיתה תגבה עשרות אלפים חיילים סינים עם מחיר כבד לדימוי הממשלה בתוך סין.

לא לחינם סין נמנע מהפלישה מאז 1949: הסינים, ככלל, לא ממהרים לצאת למלחמות. אין להם היסטוריה של תוקפנות כלפי חוץ.

הבעיה המרכזית של טיוואן היא מיעוט צוללות, רק 4.  עם 10-20 צוללות, יחד עם יכולות נ"מ וטילי קרקע- ים, טיוואן הייתה יכולה לפגוע בצורה יעילה בכל ניסיון סיני לצלוח את הים לטיוואן. ברגע שהסינים יבססו ראש גשר יציב עם העברת אספקה שוטפת, יהיה קשה לעקור את הסינים.

הטעות הגדולה של האמריקאים באזור שלא העבירו לידי יפן, טאיוון ודרום קוריאה נשק גרעיני משלהם כנגד הנשק הגרעיני של סין וצפון קוריאה. זו גם טעות של טאייואן שלא פיתחה בעצמה נשק גרעיני. במצב הנוכחי, סין חופשיה לכבוש בנשק קונבנציונלי את טאיוון בידיעה מוחלטת שארה"ב לא תגיב בגרעין. אם לטאיוון היה נשק גרעיני משלה היה מתקיים מאזן אימה בינה לבין סין, וסין לא הייתה מעזה לפלוש.

מלחמת סחר מלאה תפרוץ בין סין למערב:

 מה יקרה אם סין לא תעביר כלום למערב? או שהמערב לא ייקח כלום מסין?

המערב ייפגע ללא ספק, יהיו לו חוסרים בתחומים מסויימים שייקח לו זמן למלא או שיהיה לו יותר יקר להשיג ממקומות אחרים. אבל עם הזמן הוא ימלא. זה יעלה יותר אבל המערב ימצא דרך להחליף את הסחורה.

לסין לא יהיה תחליף, היא תגיע לעוני קיצוני. אף אחד לא יכול להחליף את כוח הקנייה ונפחי הקנייה של המערב. אפילו לא קרוב.

ושימו לב לחשיבות של היבוא מהמערב לסין, לא רק מאות מליוני מקומות העבודה שתלויים ביצוא.

 סין ייבאה רק מארה"ב 180 מיליארד דולר ב-2021 ועוד ממדינות מערביות אחרות.

   https://tradingeconomics.com/china/imports-by-country

בנוסף, הייצור הסיני מסתמך לא מעט על חברות מערביות ועל רכיבים, חלפים ומכונות מהמערב. לא יהיה להם את זה? הם יהיו בבעיה לייצר גם לשווקים אחרים, קטנים יותר.

בכל מקרה כבר עכשיו יש מגמה של העברת ייצור מסין, מכמה וכמה סיבות. גם גאופוליטיות, אבל בעיקר עלות עבודה שהתייקרה מאד, וזה יתגבר ככל שמשבר הילודה העצום שלהם ידבר והאוכלוסיה תזדקן, ותקטן כמות האוכלוסיה היצרנית והתורמת.

בעיה הכי גדולה היא שטאיוון מייצרת 70% מהצ'יפים בעולם. תארו לעצמכם את ההשפעה של המחסור הזה על תעשית המחשבים וכל מוצר שיש בו צ'יפים כולל מכוניות וכל מוצר חשמלי. פועלים כעת להוצאת חלק מהייצור מטאייוון אבל זה ענין של שנים.

מלחמת נתיבי השייט לסין:

האמריקאים גם שולטים על כל נתיבי השיט לסין ובשרשרת האיים הראשונה. יטילו מצור ימי על סין שיתחיל עוד רחוק מאד מסין, בנקודות התורפה של נתיבי השיט. זה לא אוקיינוסים פתוחים כמו לחופי ארה"ב, אלה נתיבים שמסתמכים על מיצרים צרים ומפרצים ארוכים. במקביל סין שוקדת במרץ, ו״כובשת״ מדינות באמצעות חוב כלכלי ובונה נמלים הרחק הרחק מגבולותיה, מייצרת נתיבי סחר אלטרנטיביים, מקימה איים מלאכותיים להגנה עליהםבמקביל סין בונה לעצמה את דרך המשי מחדש באמצעות מעברים יבשתייםהסינים משחקים את המשחק יותר טוב משאר הכלים על הלוח, ומחזיקים את החבל בשני קצותיוהסינים הופכים מדינות קטנות אך אסטרטגיות למדינות חסות בזכות השקעות וגם מייצאות לעולם המערבי בכמויות, שעצירה של סחורות אלו כעת תגרומנה למשבר סחורות חריף עוד יותר. העולם לא יוכל להתמודד עם כך לאורך זמן, ואינו ערוך לאלטרנטיבה תוך זמן קצרלמרות הכל, כרגע סין בבעיה כשהיא מוקפת ע"י הצי האמריקני בים סין הדרומי.

אגב, תקיפת אוניה או מטוס אמריקני עם סיוע לטאייוון ע"י הצבא הסיני זה הכרזת מלחמת עולם על ארה''ב. גם הרוסים ב 1961 במצור על ברלין לא העיזו לעשות כזה דבר. אבל אם זה יקרה זה יכול להיות רצח פרנס פרדיננד מס' 2 או מפרץ טונקינג 2.



הערה של Picho   מרוטר:  

אגב, לגבי חוסר איזון האימה בהקשר הגרעיני - ארה״ב יכולה אם תרצה להעביר איום גרעיני על בסיס צוללות, וזה בלי בסיסים קרקעיים והקמת תשתית רחבה. סתם רעיון.

בכל מקרה כפי שציינת, פלישה כזו מחייבת מסדרון לוגיסטי - אווירי ו/או ימי, וזה בלי לדבר על מסדרונות לוגיסטיים קרקעיים בשלב כיבוש השטח. שווה להבין מה עברה רוסיה בהקשר הזה. חלק גדול מחוסר היכולת נבע מכשלים לוגיסטיים (מערך לא כשיר) בשילוב עם עומק עורקי האספקה. הרוסים, לפחות בהתחלה, בנו על ״סוג של״ בליצקריג - התקדמות מהירה לכיוון סמלי השלטון בקייב תוך התעלמות מוחלטת ומכוונת מהערים שבדרך. בתרחיש כזה, המינימום היה להשאיר כוחות שיאבטחו את הציר לאורכו בניגוד לכיבוש ערים

חוסר יכולת לאבטח ציר כזה ארוך הוא מתנה לכוחות פטרול או מארבי נ״ט/ארטילריה וכולנו זוכרים את שיירת הענק הרוסית שעמדה שבועות בנקודת זינוק (או תקיעה) בפאתי קייב. אז על מסדרון ימי/אווירי יהיה קשה לשמור (בהינתן סד״כ קואליציה מערבית כמובן) ומסדרונות קרקעיים גם כן.

---------------------  ---------------------

בשל מזג האוויר הקשה מאוד באזור, יש רק חודשיים בשנה שניתן לבצע פלישה כזו  

פלישה כזו דורשת צבא בסדר גודל מטורף כמו DDAY, ואי אפשר להסתיר הכנות כאלו בימינו כמו שהסתירו את D DAY, בעידן הלווינים,רחפנים, האזנות אלקטרוניותטייוואן מבוצרת מאוד והרריתגם אם ינחתו, יקשה עליהם להתגבר על הביצורים בהריםוזאת לפני שנלקחו בחשבון הצי המטורף בעצמתו של ארה"ב וחיל הים היפני שהוא מהחזקים בעולםאת סין קל יחסית לחסום ליצוא בשל מבנה גאוגרפי סביבה. בכך ירסקו את כלכלתהלכן היכולת שלהם לפלוש בפועל, לא כזו גבוהה.

גם מהכתבה הזו משתמע שהסינים לא ימהרו לפלוש לטאייוון.

https://www.ice.co.il/media/news/article/872599

אש מטורפת, טילי שיוט: כך תיראה פלישה סינית לטייוואן

אפילו לצבא האדיר של סין, טייוואן היא לא אי שקל לפלוש אליו. טייוואן התכוננה לפלישה מאז שנות ה-50 ויש לה אמצעי הגנה אדירים. האי מוקף בחפירות ומתאפיין בגיאוגרפיה שהופכת אותו למטרה קשה ביותר לפלישה, לא משנה כמה חזק הכוח הפולש עשוי להיות. זה לא אומר שסין לא תעשה זאת, כולל אפשרות של מצור חונק.





 

https://www.reddit.com/r/taiwan/comments/jawz01/does_the_taiwan_strait_really_suffer_from/

Does the Taiwan Strait really suffer from torrential winds all year round?

Discussion

When the idea of China invading Taiwan is brought up, this is the common soundbite I've heard repeated



"Invading Taiwan is almost impossible. the Taiwanese Strait is extremely treacherous for most of the year, because of high torrential winds, except for two windows in April and October, respectively. These windows last about four weeks. According to PLA studies,, April is extremely foggy and October has late season typhoons which hit Taiwan about six to seven times per year",



Does the Taiwan Strait really have that much treacherous weather all year round?





高雄 - Kaohsiung

https://earth.nullschool.net/#current/wind/surface/level/orthographic=-240.62,29.33,1825



Short answer is yes. But when you're talking about a marine invasion, it's less *how bad is the weather" versus "when can we PLAN on the weather being conducive for long enough to have 50 ships going back and forth and smaller landing vessels not foundering in the shallow, rocky water near the coast."



There is a reason deep harbors with protection from weather and wind have been historically of immense value. Getting any meaningful amount of people and material on and off boats is not easy.

DarkLiberator

·

2 yr. ago

台中 - Taichung

Squalls are no joke. Especially with the waves in the strait which can get pretty high. In the summer you have tropical air from the south while in the winter places up north like Siberia regularly sends cold air masses towards Taiwan (and the strait). Now combine that with water currents and tides which are regular but uneven on both sides of the strait. It's not exactly easy.



SYDoukou

·

2 yr. ago

Taiwan straight is famous for killing early immigrants coming by boat, hence the whole Mazu culture. But note that those are small and ill equipped sail boats, so I doubt the weather would be a threat to modern transportation. None of my flights across it was smooth though, so i guess the weather still has its effects.



Maybe Mazu is able to strike the CCP invaders down with the wind, who knows

https://www.taiwannews.com.tw/en/news/4034710

 ויש את איי פנגוהא באמצע הדרך...  

בתגובה להודעה מספר 21

 Is Taiwan hard to invade?

The other main island chain, Penghu, is an archipelago of 90 islands and islets. Lying off the coast of Taiwan, these would be a deadly obstacle to any invading force. Extremely well fortified, the largest islands bristle with anti-ship and anti-aircraft missiles, early warning radar systems and well-trained troops.4 באפר׳ 20

https://www.google.com/maps/place/Penghu,+Magong+City,+Penghu+County,+%D7%98%D7%99%D7%99%D7%95%D7%95%D7%90%D7%9F+880%E2%80%AD/@23.1271158,120.5963924,7z/data=!4m5!3m4!1s0x346c5b20876c40a9:0x7a524d98d6f05b7f!8m2!3d23.583333!4d119.583333?hl=iw




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.

סין, טאייוון

  תעלומה של שי : אפשרות פלישה לטאייוון :   התעלומה של שי : נשיא סין הוא לאומן סיני עם מנטליות של המערב חורש את רעתה של סין . בענין הזה הוא ת...