יום שלישי, 12 ביוני 2018

האסטרטגיה בגדול של אירן נגד ישראל. מלחמת הצפון הראשונה העתידית.

 האסטרטגיה בגדול של אירן נגד ישראל. מלחמת הצפון הראשונה העתידית.

מעודכן 01.21 

 

האסטרטגיה בגדול של אירן נגד ישראל.

מלחמת הצפון הראשונה העתידית.

אירן בכל המזרח התיכון: 


בלי קשר לישראל, הם מעורבים, תוקפים, מסיתים בכל רחבי המזרח התיכון.

במלחמה בתימן, בעירק, בסוריה, בלבנון הם לא רק מדברים ,הם יוצרים את הסהר השיעי, מסיתים, מארגנים מלחמות בשם השיעה נגד הסונים.

 גם בנסיכויות המפרץ הם מסיתים ואת המיעוט השיעי בסעודיה ומנסים לערער את המשטר הסעודי. 

התוכנית האירנית נגד ישראל: 

נגד ישראל הם מנסים כרגע להכין תשתית לעתיד, לסגור עליה מכל הכיוונים, ע"י בנית תשתית ליום ההתקפה בעתיד. מאחז בעזה, מאחז בלבנון, כח טילים מדויקים מסוכנים בסוריה מוחזק ע"י חיילים אירנים, נסיון להקים תאי טרור בשליטתם ביו"ש, נסיון לגייס חוליות ריגול בגליל, השתלטות שיעית על תימן מאפשרת לחסום מעבר אוניות לאילת.

הצבא האירני הסדיר חלש ואינו מהווה איום לצה"ל. המטוסים שלהם זה F14 משנות ה 70 ואין להם חלקי חילוף, ם הטנקים, התותחים וכד' לא ברמה הגבוהה וזה צבא גדול וכבד במרחק 1,500 ויותר ק"צ מישראל שאין להם דרך ממשית לקרב אותו לגבול ישראל.

רק כח הטילים שלהם בסוריה בצירוף כח הטק"ק שלהם בסוריה ובלבנון ( חיזבללה כפרוקסי שלהם) מאיים על ישראל.

 כל המתואר זה ההכנות למתקפה בעתיד מכל הכיוונים בו זמנית, עזה ,לבנון ,סוריה, אינטיפדה ביו"ש הכל בו זמנית על ישראל בעתיד בעוד שנה או שלוש, מי יודע, כולל בנוסף  טילי שיהאב ישירות מאירן וברקע אולי איום פונציאלי שיש להם כבר אטום כדי לערער את המורל ולהרתיע את ישראל מלהגיב.

ההנחה שלהם היא שישראל לא תחזיק מעמד נוכח מתקפה כוללת מסיבית מכל הכיוונים של טילים, כולל טילים מדויקים בו זמנית מכל הכיוונים,במיוחד שהרבה טילים יכוונו לבסיסי חיל האויר כשכוונתם לשתק את חיל האויר. 

מיותר לציין שהעליונות הישראלית היא קודם כל בעליונות של חיל האויר, מלחמות קרקעות, טנקים,תותחים, ארטילריה, זה בכאלו ישראל מנצחת, אבל זה הרבה יותר קשה ומחיר הדמים כבד.

הם גם מאמינים שעקב האכילס של ישראל זה שני דברים, פגיעות לדעתם של בסיסי חיל האויר והרכרוכיות ,לדעתם, של העורף הישראלי שבוכה ומיילל ולא יכול לעמוד במתקפה על העורף .לדעתם אם יפלו טילים בתל אביב תתפשט פאניקה והמורל הירוד ישבור את ישראל. תיאורית קורי העכביש.

הרעיון החדש הוא מכה מהירה בו זמנית של טילים בכמות שכיפת ברזל וכד' לא יכולים להתמודד בו זמנית, כמותית. ואלו טילים מדויקים שיירו על בסיסי חיל האויר ,כי בלי חיל אויר ישראל לא שווה הרבה פלוס תחנות כח וכמה בלב תל אביב, בשביל להטיל אימה ולפגוע במורל. כמובן שלא צריך לחכות שתרחיש האימים יקרה, צריך לסכל בקטנה כל פעם ואת זה עושים, במיוחד נגד טילים מדויקים בסוריה, בגלל זה כל ההתקפות הישראליות בסוריה. 

לפני כמה ימים, בסוף אפריל ישראל הפציצה בסוריה והושמדו 200 טילים אינרציאלים עם ראש קרבי של חצי טון. טילים אלו, אם היו משוגרים ולא מיורטים  היו יכולים לפגוע קשות בתשתיות במדינה.

כל הטילים המדויקים של חיזבאללה חוסלו בשעות הראשונות של לבנון השניה. הפעם יהיה יותר קשה בענין זה כי הבעיה היא שהם למדו לקח ומאז פיזרו את הטילים הארוכים בהרבה מקומות.

כמו כן האירנים שואפים להשתלט על מרחב רמת הגולן בצד הסורי וליצר שם תשתית לטרור הצקות כנגד רמת הגולן הישראלית, בדומה לדברים שהיו בעבר בגבול ישראל עם לבנון וקיים כיום בגבול עזה.

תוכנית המלחמה של חיזבללה: 

ההנחה של החיזבללה היא שהם ינחיתו מכה קשה של טילים מדויקים על תל אביב וכל גוש דן, מספיק מבחינתם שאחד מ 10 יצליח לעבור את ההגנה הישראלית על כל השכבות שלה ממטוסים,שיבוש אלקטרוני וטילים נגד טילים, ישראל לא תצליח למנוע את זה ,הציבור הישראלי יהיה המום, מזועזע, עם מורל נמוך. לפי תיאורית קורי העכביש של נסראללה, עקב האכילס של ישראל היא הציבור המפונק שלא יכול לעמוד באבדות ופגיעה בעורף. כאקט סמלי ומורלי הם מתכניים עם כח קרקעי לפלוש ולכבוש בפעולת קומנדו ישוב עלל יד הגדר, מטולה, מנרה או משגב עם, לכן נעשות הפעולות לבנית מכשול בגדר בכמה מקומות, במיוחד על יד מטולה. צה"ל כמובן יהדוף אותם אבל מטרתם השג פסיכולוגי. הם פלשו וכבשו ליומים ישוב בגליל במסגרת שחרור פלסטין.

הציבור ידרוש הפסקת אש מידית וזו תושג כעבור כמה ימים אחרי שישראל ספגנה מכה קשה והתוצאה תחשב הפסד ישראלי ומכאן יתחיל כדור שלג של אובדן המורל בישראל, דכאון לאומי, מיתון ומשבר וישראל ההמומה והמוכה תצא מאיזון, תהיה חלשה, פגישה וסחיטה ומכאן הדרך להשמדת ישראל בסדרת מכות קונוונציונליות תוך 25 שנה .

ברור שהם חולמים. בעורף הישראלי נדמה אולי שהוא חלש אבל ברגע משבר יוכיח עוצמה ושיש בו את הרוח הלונדונית ( מושג מימי הבליץ) ,צה"ל מודע לתוכנית ומתכנן לסכל את רוב הירי, אף אחד לא יכול להבטיח אפס פגיעות, ומעל הכל מתכנן מכת נגד מאד קשה על כל התשתיות בלבנון, משהו שהלבנונים יזכרו עוד 100 שנה.

הבעיה עם טילים מדויקים זה שהם פוגעים בול, בסטיה של עד 20 מטר ,להבדיל מטילים בינוניים רגילים שהסטיה שלהם היא כ 300 מטר.

התוכנית של חיזבללה היא במכת הפתיחה לפגוע פגיעה ישירה עם טיל פתח משודרג, שטווחו 150 ק"מ ויירה מעומק לבנון ישירות במגדלי עזריאלי כאקט פסיכולוגי רב משמעות.

מיותר לציין שיש לצה"ל תשובות לכל והם לא מדמיינים אפילו את עוצמת הכח הישראלי, בנשקים שהם יודעים שיש לנו ושהם לא יודעים, בתוכנית קרב ,במודיעין ,בעוצמות אש, בכל.

. הם נכנסו ללופ של פנטזיה על ישראל החלשה ומתלהבים יותר מידי , מה שקרה לנאצר במאי 67

למה ישראל לא תאפשר השבחת הטילים לטווח בינוני של החיזבללה ?

סכנת הקוריאניזציה: 

מפעל הטילים המדויקים שאירן בונה בלבנון: הכוונה לעשות "קוריאניזציה" לישראל. הפחד המשתק מצפון קוריאה נובע מכך שסיאול בירת דרום קוריאה נמצאת 30 ק"מ מהגבול ומאוימת ע"י מאות אלפי טילים ופגזי תותחים של צפון קוריאה.

גם אם ניתן לנצח את צפון קוריאה בתוך שבוע, עדיין תוך 3 שעות מפתיחת המלחמה ינחתו על סאול, עיר של 20 מליון תושבים, עיר מדהימה ומפותחת ,עשרות אלפי טילים ופגזים.

התוכנית של אירן היא שמעבר ל 100,000 טילים ורקטות לטווח קצר שכבר שנים מאיימות על כל הגליל, בעתיד כל מדינת ישראל מבאר שבע וצפונה יאוימו ע"י מאות ואלפי טילים מדויקים ,לא נשק טילי סטטיסטי, אלא טילים מדויקים שיכולים לשתק את מסלולי ההמראה של חיל האויר, להחריב את תחנות הכח ליצור חשמל, לפגוע במדויק בבתים מסוימים ורחובות בתל אביב וע"י מצב זה לשתק את מדינת ישראל שתחיה באווירת אימה ותפחד לפעול מפחד מלחמה. וכמובן, דמורליזציה. לאחר שישראל הצלחה להפציץ ולהשמיד משלוחי טילים בדרך ללבנון ,הוחלט בטהרן להקים מפעל יצור טילים בלבנון. ישראל לא תאפשר מצב זה. 

האיראנים הגיעו לסוריה אחרי פרוץ מלחמת האזרחים ב 2011 כדי להציל את אסד. יש לזכור שרק ב 2015 הרוסים נכנסו לסוריה ולפני כן אסד היה אבוד בלי האיראנים.

הרוסים מצד אחד צריכים את האיראנים שמביאים איתם לוחמים שיעים מעירק ולבנון להלחם במורדים מצד שני לא צרכים את כאב הראש של העימות הישראלי- איראני על אדמת לבנון. אין לפוטין כללי מוסר בענין הזה אלא רק אינטרסים. אסד הוא בן ברית נאמן שלו מזה עשרות שנים, מימי האב, הוא מקבל נמל ים לצי הרוסי בים התיכון בנמל טרטוס וכן פוטין לוטש עינים לנפט הסורי במזרח סוריה.

לרוסיה גם יחסים כלכליים עם אירן עצמה והיא מרוויחה הרבה מזה.


תשובות ישראל למצב: 

לכן ההנהגה פועלת בהגיון ומנטרלים איומים.

וכמובן שברמת המגננה והכנת הכח הצבאי הדרוש להתגונן מפני מתקפה כזאת הכל נעשה ,מטוסים, טילים ,טילי יירוט, הכל וכן תוכניות מלחמה.

ההחלטה של נתניהו וליברמן היא לא לאפשר את הכנת התשתית  האירנית למתקפה עתידית נגד ישראל מסוריה אלא לנהל מלחמת התשה יזומה נגד האירנים בסוריה ע"י תקיפות מידי פעם שמשמידות תשתיות, הורגות חיילים אירנים, משמידות טילים ומשגרים, משפילות את האירנים, מזכירות להם למי העליונות האוירית והצבאית, עושות להנהגה האירנית בעיות עם דעת הקהל כשהם צריכים להסביר למה יש הרוגים ואין תוצאות, מטרד שאולי יאלץ אותם לסגת, יפריע להתבססות, יפגע קשה במורל שלהם, יראה כמו תבוסה תודעתית, משתלב עם ביטול הסכם הגרעין וחידוש הסנקציות ,מה שיגרום אולי להחמרת המצב הכלכלי הקשה באירן ממילא ואולי לנפילת המשטר.

עדיף מלחמת התשה עכשיו מאשר מלחמה אחר כך, במועד שאירן תקבע ולא לבנות על זה ש"הטילים יחלידו במחסנים", להמתין לשינוי אסטרטגי בלתי צפוי.

לא להבהל, לכל מה שתארתי יש לצה"ל תשובות ותשובות מצוינות.

1. חיל טילים: חיל טילים( לורה וכד')  ישמש תוספת וגיבוי לחיל האויר, אבל הוא לא מחליף אותו, חיל האויר הוא עדיין הכח העיקרי.

 חיל טילים  יהיה תחליף במקרה של פגיעה זמנית ביכולות חיל האוויר במקרה של התקפה על בסיסיו. עדיין, כוח ההרס של מטוס בודד שקול למטח של כמה טילי ק"ק, וגם יותר מדויק. אבל כרזרווה אסטרטגית זה דבר נחוץ.

טילים לא פוטרים את בעית  הכורח להתגבר על ההגנה האוירית של האויב .הטילים שמיירטים מטוסים או דגמים מיוחדים מותאמים ליירוט טילים על בסיס אותן טכנולוגיות, יירטו טיל כמו שהם מיירטים מטוס. כך שאם אין לך תשובות ליירוט מטוסים, בעיקר לוחמה אלקטרונית..., אז הטילים יהיו חסרי ערך כמו שהמטוסים חסרי ערך.

היתרון היחיד הוא שטיל בודד שמיורט זול בהרבה ממטוס שמיורט וכמובן טיל שמיורט לא מסכן חיי אדם.

אבל אם הכוונה לנצח במלחמה, חיל טילים לא פוטר את הבעיה.

2. פגיעה בבסיסי חיל האוויר - לא נראה שניתן השבית את כל בסיסי חיל האוויר בו זמנית או אפילו בסיס אחד לזמן שעולה על כמה שעות. התגובה הישראלית לפגיעה במסלולי המראה תהיה חריפה ותהיה כזו שתהיה חייבת לנטרל את האיום עד שהמסלולים יתוקנו. 

לא כל כך קל להשבית שדות תעופה. נדרשים די הרבה טילים להשבית בסיס אחד. ויש מנגנוני תיקון מסלולים מאד מהירים. 

בנוסף יש לא מעט כבישים שנבנו במיוחד כך שהם יכולים לשמש כמסלולי המראה בעיתות חירום.

בסיטואציה כזאת כל כיפות הברזל ,שרביט הקסמים והחץ יגנו על בסיסי חיל האויר ולא על העורף. 

3.  לישראל יש יכולות  תגובה אחרות , חיל ים, ארטילריה מדויקת, טילים ... לא הכל ידוע לציבור, כגיבוי וכח חלופי לחיל האויר....

3. סכנת המטחים של  הרבה טילים מדויקים - השאלה אינה כמה טילים מדויקים יש -אלה כמה משגרים כאלה יש וכמה מהם זמינים לטווח ארוך (סקאדים וכדומה). משגר של סקאד הוא משאית מפלצתית, ומספר המשגרים קטן   ואינו מגיע למספר של עשרות משגרים הנדרש לנטרול משמעותי של חיל האויר הישראלי , בטח לו מספיק לקצב אש מאסיבי. בוודאי לא ביחס בסיסי חיל האוויר המרוחקים מהגבול הלבנוני

4. הרס תשתיות בלבנון: לישראל הכח לתגובת נגד שבה היא תכריע  תוך זמן קצר את המערכה ותשבית את חלק הארי של תחנות האנרגיה של לבנון (תחנות חשמל, תחנות כוח, ממסרים וכדומה), צמתים חיוניים, מרכזי שליטה וכדומה. ככל שהמכה האירנית-לבנונית הראשונית תהיה כואבת יותר,הפגיעה בלבנון תהיה משמעותית הרבה יותר,כדי שיתחננו להפסקת אש.

5.  העורף הישראלי לא באמת חלש וביום האמת יפגין חוזק רב. ברגע האמת ,הציבור יבין את גודל השעה וידע לא להכנס לפאניקה .ויהיו אבידות ויהיה קשה, אבל תיאורית קורי העכביש תופרך. כמו הציבור בלונדון בזמן הבליץ.

6.  ישראל יכולה להכות ישירות באירן, עם טילי יריחו, צוללות ,טילי שיוט, מטוסים שמגיעים עד אירן, אולי המטוסים  יוכלו לחנות חנית בינים בסעודיה במסגרת שיתוף הפעולה עם סעודיה נגד אירן.

7. פגיעות מטוסים לטק"א: לישראל אמצעי לוחמה אלקטרונית ואחרים לניטרול הטק"א. זה מוכיח את עצמו כל חודש בסוריה. התקלה החד פעמים  בפברואר 2018 היא מקרה של ברבור שחור ולא סימן לעתיד.

כבר שנים רבות שכשצה"ל מפציץ בסוריה הוא מבצע "הפצצה אנכית"...

המטוס עצמו נמצא מעל הכנרת או בים התיכון מול לבנון או אפילו מצפון ירדן ויורה טילי פופאי בעלי טווח של מאות קילומטרים. כך שלקחת טייס בשבי זה חסר סיכוי.

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%95%D7%A4%D7%90%D7%99_(%D7%98%D7%99%D7%9C)

8. כדאי לזכור שב 1989 אירן הסכימה להפסקת אש במלחמת אירן עירק בעקבות ירי טילי סקאד על טהרן ע"י סאדם חוסין שגרם לבריחה המונית של תושבים מטהרן...

9. כל הדיבור על 100,000 רקטות   מתייחס ל 100,000 רקטות/קטיושות ל 40 ק"מ. טילים שמגיעים דרומית לחיפה/לגליל יש הרבה פחות, אולי פחות מאלף, מעט משגרים ודי לחסל את המשגרים, זה לא מטוס נייר שיעיפו אותו והמשגרים גלויים ופגיעים ויושמדו אחרי ירי טיל אחד ,משגר כזה על משאית לא יכול לירות ולהעלם כמו פגע וברח.

יתכן ויהיה צורך לעשות פינוי מהגליל באופן זמני למרכז הארץ. מה שגיידמק עשה באופן פרטי ב 2006 ייעשה ע"י המדינה.

10. מס' נפגעים נמוך בעורף תלוי במשמעת האוכלוסיה .נכון שפגיעה ישירה זה דבר שגם ממ,ד או מקלט לא עומד בו, אבל זה סטטיסטית אבל זה סטטיסטית קורה מעט, גם בעיר. .תזכרו כמה מעטים נפגעו ב 91 מפגיעה ישירה של סקאד ושרוב האזרחים שנפגעו ב 2006 היו בחוץ ברגע הפגיעה תוך הפרת הוראות ההתגוננות האזרחית.

11. יותר מתמיד ,בימי טרמפ יש לישראל עורף מדיני שיתן לה מרווח נשימה דיפלונמטי וגיבוי.

12. הכללים של מידתיות וזהירות בפגיעות שחלים על משחקי הגן ילדים בעזה ( עפיפונים ??? ) לא יחולו במלחמה בהיקף כזה בצפון. ישראל לא תהסס, לא תרחם ולא תשותק ע"י משפטנים ועדינות נפש.

זה לא יהיה קל אבל אין סיבה לפאניקה והמדינה לא בסכנה.

הרתעה: 

ציטוט: 


http://rotter.net/forum/politics/24690.shtml

דוקטרית הדאחיה:

דוקטרינת הדאחיה של איזנקוט מוכיחה את עצמה והשילוב עם ליברמן - הרוסי - כשר ביטחון,

ממש קוקטייל קטלני.

מערכת הביטחון שכססה ציפורניים לקראת המהלך האיראני בשלב הנוכחי בפוקר, סימנה V גדול.

מסתבר שהרציונל שבבסיס 'דוקטרינת הדאחיה', מוכיח את עצמו, אף מעל למצופה.

כזכור, הרמטכ"ל גדי אייזנקוט גיבש את 'דוקטרית הדאחיה' לאור כישלי מלחמת לבנון II

והמשכות 'צוק איתן' לזמן ארוך יותר מכל מלחמות העבר (למעט תש"ח).

למעשה, סיום התגבשות הדוקטרינה, חל בעיצומו של 'צוק איתן' והופעת הבכורה - שיטוח

בנין בן 14 קומות אחרי התרעת 24 שעות, כך שלא נראו ילדים קטועי גפיים על מסכי אירופה.

בקיצור: ישראל מביאה לידי ביטוי את מלוא כוחה, בלי פגיעה ב'חפים מפשע', והחמאס מבין

שבלי תמונות זוועה העולם לא ירסן את ישראל.

וזוהי למעשה תמצית הדוקטרינה: לפגוע בצורה בלתי מידתית וכואבת בעיקר בתשתיות, כך שלא יהיו גוויות לתצוגה על מסכי העולם.

הפגיעה צריכה להיות כזו שתגרום להנהגה האויב לחשוב פעמיים לפני התגרות,

אפילו קלה, מחשש ש'בעל הבית השתגע' והישראלים הפכו לבלתי צפויים בתגובות מוגזמות, כואבות מאד בתשתית,

כך שרק בניינים הרוסים ירצדו על מסכי הטלויזיה בעולם, ללא גוויות.

ארדן: ''חיזבאללה מחזיק ב-150 אלף טילים ורקטות''


חיזבאללה מחזיק במערך התקפי העומד כבר על 150 אלף טילים ורקטות, כך גילה היום (ראשון) השר לביטחון פנים ולעניינים אסטרטגיים גלעד ארדן בכנס מכון ירושלים לעניינים אסטרטגיים, העוסק בעימות הישראלי-איראני. ארדן תיאר את טבעת החנק המתהדקת של איראן סביב ישראל. הוא גם העריך כי הרפובליקה האיסלאמית תשתמש בעיראק כבסיס לירי טילים על ישראל בעת של התלקחות אזורית.

לדברי ארדן, החבר בקבינט המדיני ביטחוני, איראן מנסה להקיף את ישראל ממקסימום כיוונים על מנת להרתיע אותה מלפעול נגד תוכנית הגרעין. "המטרה של איראן היא להעמיק את הדילמה בישראל, האם לתקוף באיראן כאשר נוצרות עוד ועוד חזיתות סביבנו - חזיתות שנועדו לגבות מאיתנו מחיר אם נחשוב לתקוף את תוכנית הגרעין האיראנית. מפקד כוחות אל-קודס, קאסם סולימאני, רוצה להקים חיזבאללה נוסף בסוריה".

"בתום עידן אבו מאזן" הזהיר ארדן, "לא אתפלא אם איראן תנסה להרחיב את השפעתה גם ביהודה ושומרון כאשר המשילות הפלסטינית תיחלש והם יזדדקו לכספים ותמיכה. אי אפשר להגזים בשבריריות המצב. איראן יכולה בכל רגע להצית עימות שיתרחב לסוריה ולבנון. אי אפשר לשלול את האפשרות שיהיה שימוש בעיראק כבסיס לשיגור טילים לישראל. עלינו להיות ערוכים למערכה רב זירתית".

עוד קרא השר לעניינים אסטרטגיים "להרחיב את הפעילות ההתקפית של ישראל בסוריה. יש להגדיל את בנק המטרות ולכלול בו קשת רחבה של אתרי פיקוד ושליטה, אתרי מודיעין המשמשים את המליציות השיעיות. הניסיון של איראן צריך לעלות לה ביוקר והעם באיראן צריך לראות זאת", אמר ארדן.

בנוסף תקף ארדן בחריפות את האיחוד האירופי ואת שרת החוץ שלו פדריקה מוגרני, "המשקיעים מאמצים עצומים בדאגה כביכול לזכויות האדם של הפלסטינים, בכלל זה בחאן אל-אחמר, אבל מתעלמים התעלמות מוחלטת מהפרות זכויות האדם באיראן, כולל ירי במפגינים ותליית הומוסקסואלים. יתירה מכך, האיחוד האירופי עושה כל מאמץ להגביר את ההשקעות האירופאיות בכלכלת איראן".

-------------------------

מדהים שישראל מאיימת להחריב את לבנון, סוריה ועירק אבל אף אחד לא מדבר על אירן למרות שלכולם ברור ששם ראש הנחש.

אירן מדינה מאוד מאוד פגיעה. כל הכלכלה שלה מבוססת על נפט, ולכן פגיעה בתעשית בנפט האירנית תמוטט את המדינה. קל מאוד לעשות זאת: טילים על מסופי ההטענה בנמלים, פגיעה בצינורות הנפט לטורקיה והדלקה של כמה עשרות בארות נפט - ובטהרן יתגעגעו לשער של 120,000 ריאל לדולר.

בנוסף פגיעה בסימלי שלטון בטהרן תגרום לדמורליזציה אדירה (במלחמת אירן-עירק נמלטו מיליון איש מטהרן אחרי שסדאם חוסיין החל לירות טילים על טהרן ואירן נאלצה לחתום על הסכם הפסקת אש למרות שהמערכה נטתה לטובתה). 

לישראל יש בהחלט כלים לעשות זאת: טילי שיוט, צוללות וכ'.

אני מאוד מקווה שהגורמים המתאימים דואגים להבהיר לאירן שהיא לא תוכל לעמוד מן הצד בזמן שהשליחים שלה הולמים בישראל ושאם ישראל תותקף - היא תסבול מכה אנושה.

 -------------------------------------

1. כמה הערות מאוד חשובות

לחיזבאללה יש אכן טילים בליסטיים מדויקים. השאלה היא מה מספר המשגרים וכמה טילים חיזבאללה יוכל לשגר במכה ראשונה וכמה מהם ייורטו.

ובהמשך - כמה ישוגרו במכה השניה במשגרים שנותרו, כמה ייורטו וכן הלאה.

לעניות דעתי, חיזבאללה לא יתקוף שדות תעופה כפי שהרבה חושבים. הנזק שטיל בליסטי יכול לעשות לשדה תעופה הוא זניח ופתיר במהירות. אני מניח שהוא יתקוף יעדים אסטרטגיים ומרכזי תשתית חשובים, מחלפי תנועה עיקריים במרכז הארץ ודרומה, כדי לנצל את היתרון של טילים אסטרטגיים ארוכי טווח

ישראל חייבת להגיב בהשמדת כל משגר שממנו נורה טיל בליסטי ובמקביל, שיתוק כל התשתית האסטרטגית של לבנון, לחלוטין

כל זאת, כאשר מדובר בטילים למרכז הארץ דרומה. אני חושש, שצפון הארץ תהיה בסכנה הרבה יותר גדולה. מחדרה וצפונה תוך לחימה.

והדבר שאני חושש ממנו הכי הרבה ולא קשור לחיזבאללה

במדינה שבה לוקח להניח קו רכבת בן כמה עשרות קילומטרים במשך שנים רבות, שנים לבנות מחלף, שנים לבנות כל תשתית אחרת, זה החשש הגדול. את הרכבת התחתית בפריז ובלונדון בנו בסוף המאה ה-19...

ובעייה נוספת. לאור מקרה צוק איתן, שבו הממשלה לא הלכה להכרעה כאשר כבר היה מבצע וכבר נורו טילים (את הזרעים אנו קוצרים היום...), השאלה מה אסטרטגיית ההכרעה של ישראל. על הנייר, ישראל יכולה להגיע להכרעה ומהר יחסית, השאלה, האם ישראל תנסה להגיע להכרעה, כמה זמן זה יהיה ומה יהיה המחיר. והמחיר, יהיה כבד.

 92. 1+

בתגובה להודעה מספר 91

  94. יגאל. בחרת בדפ''א הנוחה. מה אם הם יירו ישר לתוך מרכזי אוכלוסיה? ראה תגובתי מעלה

בתגובה להודעה מספר 91

ערכתי לאחרונה בתאריך 10.10.18 בשעה 13:08 בברכה, Kayser Soze

בטווחי הטילים שלהם אין משמעות לתמרון קרקעי ואנחנו נשענים על אש מנגד.

אתה מבין את המשמעות של ירי לתוך הערים שלנו בטלים של מאות קילו ראש נפץ?

לא תהיה לך כאן הכרעה ופעולות של אש מנגד ייקחו המון זמן.

היעד להכרעה צריך להיות רק אירן - וזה צריך להיות ברור שאירן ורק היא יהיו היעד שלנו

לגבי מה שאתה "חושש ממנו יותר" - בלי לפרט. ישראל תטיל משטר צבאי ונעבוד מולם בצורה אחרת

יגאל פת-אל

  99. זו תהיה טעות מצדם לירות למרכזי אוכלוסיה

בתגובה להודעה מספר 94

1. זה יתן לישראל את הלגיטימציה להפציץ ריכוזי אוכלוסין (כמו שהיה בדאחיה) וכמו כן עשוי לאפשר לישראל יותר מרווח פעולה כאשר היא מגיבה על הפצצת ריכוזי אוכלוסין

2. אם המטרה של חיזבאללה הכרעה או השגת שוויון, הדרך היעילה היא לפגוע בתשתיות, שאז הפגיעה בהן היא רחבה מאוד, בעוד שפגיעה של טיל בשכונת מגורים היא קטנה יותר (אני מדבר על ניתוח יבש. ברור שיהיו הרוגים. וכל הרוג הוא אבידה גדולה. אבל בשיקול אסטרטגי של הכרעת מלחמה, נזק לתשתיות הוא ארוך טווח, מקשה על ניהול לחימה ולכן בשלב ראשון הוא יהיה המטרה העיקרית)

3. אם בכל זאת חיזבאללה ירצה לתקוף ריכוזי אוכלוסיה, הוא יכול לעשות זאת באמצעות מערך הרקטות קצרות הטווח והבינוניות מהשיקול של שמירת היכולת הכבדה למטרות אסטרטגיות

 114. מה שתארת לא מהווה שום הרתעה מול חזבללה.. מסיבה פשוטה

בתגובה להודעה מספר 99

את איראן לא מעניינת הפגיעה הישראלית בלבנון (הם אפילו יישמחו). וכל בר דעת מבין שהעימות העתידי ייפתח ביוזמה אירנית שיפעיל את חזבללה.

ולכן איומים סטייל ישראל (שרוליק) כץ על החזרת לבנון לתקופת האבן אין בהם שום שיניים.

השאלה האמיתית היא מה מטרת אירן בעימות - האם זו ענישה על הסיפור בסוריה (ואז אין צפי לתקיפת אוכלוסיה)? אבל מה אם מדובר על תקיפת תכנית הגרעין+ מטרות משטר? או אז לאירן אין בעיה לשחרר את חזבללה מכל ריסון.

המערכה של חזבללה תהיה על כל המרחב ולא כמו שאנחנו רוצים. קח בחשבון שהתכנית של חזבללה היא לעבוד במספר מימדים, כמו לשפעל גורמים בתוך ישראל שיחשבו שיש כאן סיכוי להצלחה

יגאל פת-אל   

  135. מה שרשמתי הוא מה לדעתי חיזבאללה יעשה

בתגובה להודעה מספר 114

אני רק יכול להניח את דעתך, שחיזבאללה לא ימהר להקריב את לבנון עבור אירן והוא לא יניח את ראשו על הסד אפילו במחיר פגיעה משמעותית בישראל

אני מניח שזה עומד לנגד עיני מקבלי ההחלטות שנמנעים לעת עתה לתקוף בלבנון

  139. זו הנחה שגוה כי חזבללה הוא מזמן לא אירגון לבנוני ואירן תקריב את לבנון ללא בעיה

בתגובה להודעה מספר 135

חזבללה נמצא בתימן, עירק, סוריה, סומליה, ואפילו דרום אמריקה. אני מדבר על יועצים לבנונים שנמצאים שם (לא הסניף המקומי שלהם).

הראיה שלהם היא מעבר ללבנון והיא מהווה משקל אסטרטגי עבור אירן.הפרוקסי הכי חשוב שלה.

נסראללה וההנגה יועברו לסוריה /עירק/אירן ומשם ינהלו את המלחמה. ה"לוחמים" הפרימיטיביים שלהם יעשו כל מה שיגידו להם

---------------------------- ----------------------------------------- 

מקורות:

https://www.yediot.co.il/articles/0,7340,L-5031048,00.html

האיום הקרוב שחיל האוויר מתמודד מולו היום בסוריה ובלבנון מתמקד במה שמכונה "פרויקט הדיוק" של הרקטות והטילים האיראניים המגיעים לידי חיזבאללה. אפשר להניח שחלק לא מבוטל מהפצצות בעומק סוריה בשנה האחרונה, שמיוחסות בתקשורת הזרה לישראל, נועד לפגוע בפרויקט הזה – בין אם בטילים עצמם ובין אם במתקנים שבהם הופכים אותם למדויקים יותר.

ליברמן ונתניהו סיכמו על תוספת של 4.8 מיליארד שקל לתקציב הביטחון עד 2020. חלק לא מבוטל מהכסף הזה יושקע, על פי החלטת שר הביטחון, במענה לתהליך של הפיכת הטילים האיראניים במרחב למדויקים ולקטלניים יותר מבעבר. המשמעות היא פיתוח מזורז של מערכות שנועדו לפגוע בטילים הללו ורכש כמויות חסרות תקדים, מעבר למתוכנן בתוכנית הרב־שנתית "גדעון", של מיירטים מסוג "חץ", "כיפת ברזל", ו"שרביט קסמים". במקביל, יתבצע רכש משמעותי של חימוש אווירי מדויק ויושקעו כספים בבניית מערך טילי קרקע־קרקע לטווח של כמה מאות ק"מ, שתוכננה להתבצע רק בעשור הבא. שר הביטחון מבקש להקדים אותה כבר לתוכנית העבודה הנוכחית, שמסתיימת ב־2020. חלק אחר של הכסף ילך להשלמות במיגון העורף, שאמור לספוג את הטילים המדויקים.

מדובר בפרויקט עתיר ממון שמוביל שר הביטחון. הצבא לא דחף להשקעות הללו, אולי מתוך חשש שהכסף יילקח מתוך תקציב העבודה הנוכחי שלו. ליברמן התחייב לממש את המשימה מתקציב נוסף, שיבוא מעודפי גבייה, וכעת ממתינים לתשובת האוצר.

ליברמן צודק. האיום המרכזי מהזירה הלבנונית מתמקד במאות רבות של טילים ורקטות לטווחים של 100־500 ק"מ, שעלולים להפוך למדויקים, ופחות מכך בעשרות אלפי הרקטות הלא מדויקות, לטווחים של עד 40 ק"מ, המצויות בידי חיזבאללה.

התעשייה הצבאית האיראנית למדה לחקות היטב את אמצעי הלחימה הרוסיים והמערביים שהגיעו לידיה, גם במהלך הלחימה בסוריה, שהפכה לשדה הניסוי הגדול ביותר בעולם לנשק איראני, רוסי ואמריקאי. האיראנים לקחו רקטה לא מדויקת לטווח של בין 250־700 ק"מ – "פאתח 110" – והפכו אותה לטיל מדויק. למשפחת הרקטות הזו, שכוללת שישה דגמים שונים, היה דיוק אינרציאלי: ככל שהטווח ארוך יותר, רמת הדיוק יורדת. האיראנים הצליחו להתקין על הרקטות הללו מערכת "גלונאס" (הג'י־פי־אס הרוסי), וכך הגיעו לדיוק שאינו תלוי בטווח, ומאפשר פגיעה כמעט נקודתית במבנה. התוצאה היא טיל מדויק מאוד שנקרא "רעד 327".

הנגזרת הסורית של ה"פאתח 110" היא "אם־600", טיל לטווח של 300 ק"מ הנושא ראש קרבי במשקל חצי טון, שבנו הסורים על פי ידע איראני. קחו את הטיל הזה שנמצא בסוריה ובלבנון, שימו בו ג'י־פי־אס, והפכתם אותו לטיל מדויק שיכול לפגוע פגיעה ישירה בעזריאלי.

האיראנים גם לקחו רקטות אם־302 לטווחים של בין 90־200 ק"מ (אלה הרקטות שפגעו בחיפה ב־2006), הוסיפו להן כנפונים, והפכו אותם לרקטות מדויקות שיכולת ההרס שלהן גבוהה פי כמה וכמה.

ההערכה היא שהאיראנים מנסים ליצא את הידע הזה הן לסוריה והן ללבנון, ולכן הקימו שם בתי מלאכה ומפעלים כדי להרכיב בהם את אותם "קיטים" (מכלולי ניווט המיוצרים באיראן) על הרקטות והטילים ה"טיפשים". בזה ישראל נאבקת היום: בבתי המלאכה, במפעלים, בהברחות של טילים שעליהם הורכבו מכלולים. זה הסיפור האמיתי שמאחורי מפעלי הנשק שהקימו האיראנים בסוריה ובלבנון כדי להשביח את אותן רקטות לטווח בינוני וארוך שבידי חיזבאללה, ולהפוך אותן לטיל מונחה מדויק שייצור מסה קריטית של פגיעה ביעדים רגישים בישראל, מה שעלול לשתק את המדינה ולהרתיע אותה מלתקוף בלבנון או באיראן.

כמות האבידות והיקף הנזק שגרמו הטילים והרקטות ארוכי הטווח, שיכולת הדיוק שלהם נמוכה, איפשרה לחיל האוויר ולתשתיות להמשיך לעבוד גם מול מתקפה של אלפי טילים ששיגר חיזבאללה. ברגע שיהיו בידי הארגון כמה אלפי טילים ורקטות מדויקות לטווחים של בין 100־500 ק"מ, המכסים את ישראל מחיפה ועד דימונה, כמות האבידות והנזקים תשתנה באופן מהותי. לכן, רואה ישראל במאבק הנוכחי מול הברחות הנשק עניין קיומי. לכן, יוחסה לה השמדתו של "מפעל 4000" – מתקן ההסבה המרכזי לטילים מדויקים שהקימו האיראנים בעיירה סייף שליד חמה.

דרכי הפעולה למניעת הקמתם של מפעלים דומים על אדמת לבנון הן לא פחות אפקטיביות. ללא חיל אוויר הפועל באופן חופשי, ישראל לא תצליח להאט, לא כל שכן לבלום, את האיום החדש של הפיכת הטילים שבידי האויב למדויקים יותר. לכן, כל ניסיון להרתיע את חיל האוויר מלטוס ולפעול בשמי האזור הוא מבחינתה של ישראל סדין אדום.

------------- ---------------------------

https://www.yediot.co.il/articles/0,7340,L-5079437,00.html

המוסף לשבת • 01.02.2018

חיל הטילים מחמם מנועים

הוויכוח נמשך שנים, קצינים בכירים התנגדו, אבל אחרי דיון של שעה שר הביטחון חתך: צה"ל יקים מערך טילי קרקע–קרקע בצבא היבשה תוך שנתיים תספק תעש טילי "אקסטרה" לטווח של 150 ק"מ, שיכולים להשמיד כל מטרה תוך חמש דקות בהמשך יצטרפו טילים שמכסים את כל שטח לבנון, ומגיעים גם לעומק סוריה כשחופש הפעולה של חיל האוויר בצפון כבר לא מובן מאליו, הם אמורים לעשות את העבודה...


+++++++++++++ 

אלכס פישמן

הפור נפל ב־4 בינואר 2018, בלשכת שר הביטחון בקריה. בדיון שנמשך לא יותר משעה החליט השר אביגדור ליברמן על הקמת מערך טילים במסגרת צבא היבשה. "חיל טילים", אם תרצו. בהחלטה הדרמטית הזו, שנחשפת כאן לראשונה, טמונים זרעי המהפכה הבאה בתורת הלחימה של צה"ל. הכוונה היא לבנות מערך אפקטיבי של טילי קרקע־קרקע (טק"ק) לטווח בינוני כבר בתוכנית העבודה הנוכחית של הצבא, שמסתיימת ב־2020. ולפני שמישהו יתחרט, שר הביטחון הזדרז לאשר לפרויקט, כמנה ראשונה, סכום של כחצי מיליארד שקל מתוך תקציב הביטחון.

עשרות שנים מתווכחים במערכת הביטחון על נחיצותה של זרוע שתפעיל טילי קרקע־קרקע לטווחים של 150־300 ק"מ. הרבה אמוציות נשפכו שם, בעיקר לנוכח ה"איום" על המונופול של חיל האוויר כזרוע אסטרטגית ארוכת טווח. גם באותו דיון אצל שר הביטחון, בתחילת החודש, ישבו סביב השולחן גורמי מטכ"ל בכירים שלא אהבו את הרעיון. ליברמן, בעצה אחת עם הרמטכ"ל גדי איזנקוט, חתך את הוויכוח ארוך השנים והחליט לאמץ עבודת מטה שהוכנה בחצי השנה האחרונה באגף התכנון (אג"ת).

על פי התוכנית, בשלב הראשון ייבנה מערך טילי קרקע־קרקע לטווח של 150 ק"מ, שיופעל על ידי צבא היבשה. מדובר במוצר קיים: טילים מדגם "אקסטרה", שמייצרת היום חברת תעש עבור צבאות זרים. במקביל יצוידו גם ספינות הקרב של חיל הים – "סער 5" ו"סער 6" (לכשתגיע) – בטילים הללו, ויהפכו לחלק מהזרוע האסטרטגית של צה"ל. על פי נייר המטה תתאים תעש את הטילים הללו גם לחיל האוויר. בשלבים מתקדמים יותר של התוכנית ייכנסו למערך גם טילים לטווח של 300 ק"מ ויותר.

המחיר הסופי עדיין לא ברור. הוא יכול להגיע לסכום של כשבעה מיליארד שקל שיתפרס על פני עשור – תלוי בכמות הטילים שצה"ל יצטייד בהם. זה גם עקב אכילס של התוכנית: אם לא יהיו מספיק טילים כדי לנהל מערכה ממושכת, המהפכה הזו תהיה בקושי מהפך.

אלף רקטות מדוייקות

הרעיון להקים זרוע אסטרטגית בצבא היבשה לא נולד אצל ליברמן בלשכת שר הביטחון. כבר ב־2004, כחבר כנסת מן השורה, הוא כתב ספר שנקרא "האמת שלי", ובו הסביר בין היתר את הצורך בזרוע כזו. במהלך השנים הוא חזר על הרעיון הזה כחבר קבינט וכיו"ר ועדת החוץ והביטחון. עכשיו יש לו היכולת לממש אותו.

אלא שב־2004, כשליברמן כתב את ספרו, עדיין לא היה צורך אופרטיבי במערך טילים בצבא היבשה. גם הטכנולוגיה – שהפכה רקטות זולות עם יכולת השמדה סטטיסטית לטילים מדויקים – עוד לא הייתה בשלה. האויב היה שונה, וחיל האוויר נתן אז מענה מלא למטרות הרחוקות.

השינוי הדרמטי בחשיבה הצבאית הישראלית התרחש לפני כחמש שנים, והוא היה תולדה של ההתפתחויות הטכנולוגיות בעולם. מדינות המערב איבדו את המונופול על החימוש המדויק. לפני חמש שנים הצליחה איראן לפתח ערכת ניווט ותיקון מעוף, המתלבשת על רקטות טיפשות מתוצרתה והופכת אותן לטילים מדויקים. במערכת הביטחון התעורר החשש שאיראן תהפוך את הרקטות הטיפשות המוצבות בלבנון לטילים מדויקים. ואכן, במקום לשנע טילים ללבנון דרך סוריה, נערכת איראן להרכיב ערכות ניווט מתוצרתה על הרקטות הטיפשות שנמצאות על אדמת לבנון. לצורך כך לא נדרשים מפעלי ענק.

ההערכה בישראל היא שבתוך עשור יהיו על אדמת לבנון יותר מאלף טילים מדויקים שכל אחד מהם, אם ישוגר, יפגע בול במטרה. מדובר ברמת דיוק של מטרים ספורים, שעלולה לגרום נזקים עצומים למערכות המודיעין והשליטה ולבסיסי חיל האוויר. ולמעשה, לכל המערכות המניעות את יכולת התגובה המהירה של צה"ל. שלא לדבר על פגיעה בתשתיות לאומיות: חשמל, מים, דלק, סמלי שלטון כמו הכנסת, הממשלה הקריה וכו'. גם אם ניקח בחשבון שמערכת "כיפת ברזל" מסוגלת ליירט 90 אחוז מהטילים, עדיין נותרו כמאה טילים מדויקים שייפלו על מטרות חיוניות ויגרמו, לצד ההרס, גם לנזק מוראלי כבד.

כך שאנחנו נכנסים לעידן חדש של נשק רקטי מדויק בידי חיזבאללה, המכסה את רוב שטח ישראל. זה מה שהביא בימים האחרונים את ראש הממשלה, שר הביטחון, הרמטכ"ל ודובר צה"ל לעמוד על כל במה אפשרית ולאיים במלחמה על לבנון.

עד לפני כמה שנים עוד אפשר היה לומר: חיל האוויר רוכש ממילא מטוסים; כל אחד מהם יכול לשאת 24 פצצות מונחות עם ראש כבד פי כמה מזה של הטילים היבשתיים היקרים יחסית; שדות התעופה קיימים; הצוותים קיימים; לחיל האוויר יש יכולת להשמיד אלפי מטרות ביום אחד; גם היכולת של איסוף מודיעין למטרות נמצאת בידיו. אז מי צריך זרוע טילית יבשתית? גם מבחינה כלכלית זה לא נכון.

אבל כל זה השתנה. השיפור העצום בנשק נגד מטוסים, שבחלקו כבר נמצא בסוריה, בשילוב עם מסת הטילים המדויקים שבידי האויב, מחייבים לפזר את הביצים בין חיל האוויר לבין זרועות היבשה והים. אז נכון, ירי רציף של טילים מדויקים על שדות תעופה צבאיים בישראל לא ישתק את חיל האוויר, שערוך להתמודד עם תרחיש כזה. אבל האפקטיביות של החיל נמדדת גם ביכולתו לייצר רצף של גיחות. סביר מאוד להניח שבחלונות זמן מסוימים, הרציפות התפקודית של חיל האוויר תיפגע. במצב כזה, הפצצה הזולה שעל כנף המטוס היא פחות רלוונטית.

בעידן הרקטות המדויקות זקוקה ישראל לכושר תקיפה מהרגע הראשון. לא לחכות עד שהמילואים יתגייסו, עד שכוחות היבשה יהיו ערוכים לפעולה קרקעית, עד שחיל האוויר יצבור כוח. אפילו בצבא מודים היום שהמהלך הזה, שמובילים ליברמן והרמטכ"ל, מגיע באיחור של כמה שנים טובות.

וקיים גם היבט מדיני. בסוריה, למשל, פועלים צבאות זרים. כשישראל שולחת מטוסים בתגובה לפעילות עוינת נגדה, היא מסתכנת בעימות עם מערכת ההגנה האווירית הרוסית או עם טייסים רוסים. טיל מדויק המשוגר מהיבשה לא יסבך את ישראל בעימות כזה. הוא יפגע במטרת נקודה וישמיד אותה.

מערך הטק"ק עשוי להיות קריטי בשעות הראשונות ללחימה. הנה תסריט אפשרי: שני חיילי צה"ל נחטפים ללבנון. תוך פחות מדקה מרגע קבלת הפקודה, עוד לפני שכוח רודף חוצה את הגבול, נהרסים כל הגשרים על הליטני, החצבני והזהרני, שנקודות הציון שלהם כבר מוזנות במערכות, כדי למנוע מהחוטפים לחמוק צפונה. באירוע שבו נחטפו חיילי המילואים אהוד גולדווסר ואלדד רגב, ביולי 2006, לא היה שום סיוע באש מדויקת לכוח הרודף, ומסוקי התקיפה הגיעו כשהחוטפים כבר היו מחוץ לשטח.

כשמערכת טילי "רומח" לטווח של 40 ק"מ, שנקלטה בשנה שעברה בחיל התותחנים, תהיה במלוא עוצמתה, היא תוכל לשגר כ־300 טילים בכל עשר דקות על כל מטרה מנחל זהרני ודרומה. המשמעות היא 300 מטרות שייפגעו מאש מדויקת בכל עשר דקות. בדרום לבנון יש 237 כפרים, ובהם אלפי מטרות. במכת האש הראשונה יושמדו הרקטות והמשגרים הקבועים שנמצאים באתרים המוכרים למודיעין הישראלי, וכן מוצבי שליטה ופיקוד של חיזבאללה. עד שחיל האוויר יגיע למסה קריטית של צוותי אוויר, יהיה לישראל מענה אפקטיבי למטחי הטילים שישוגרו מדרום לבנון. חיזבאללה מסוגל היום להנחית במכת האש הראשונה יותר מ־1,200 טילים, חלקם מדויקים. כך שהמענה חייב להיות מיידי.

כאשר יהיו בידי צה"ל טילים לטווח של 150 ק"מ, הוא יוכל לשגר מנקודה כלשהי בצפון, הרחק מהגבול, מאות טילים המכסים מטרות שנמצאות צפונית לביירות או לדמשק. במקרה של מתקפת טילים על ישראל, כאשר הקריה והכנסת נפגעות, חמש דקות מרגע קבלת הפקודה ינחת טיל ראשון על מטרה מוגדרת בבירה הלבנונית. מערכת אחת יכולה לבצע חמישה מטחים בשעה, שמונה טילים בכל מטח. כלומר, 40 טילים בשעה. כשמכפילים את זה בעשרה משגרים מגיעים ל־400 טילים על ביירות בכל שעה. רמת הדיוק של הטילים האלה היא מטרים ספורים. טיל "אקסטרה" שנורה מצומת גולני, למשל, יכול להרוס קומה מסוימת בבניין בביירות. וזה עוד לפני שהמטוסים עלו לאוויר. סוג כזה של ענישה יכול לייצר הרתעה.

השלב הבא בבניית המערך הוא טילי קרקע־קרקע לטווח של 300 ק"מ ויותר. טיל כזה, הנקרא "נץ דורס", כבר נמצא בשלבים מתקדמים של פיתוח וניסוי במפעלי תעש.

פוליסת ביטוח "רומח"

צה"ל היה מודע לתסריטים וליכולות הללו, אבל שום דבר לא בער לאף אחד. ב־2012 חייבה המועצה לביטחון לאומי את אגף התכנון להכין עבודת מטה בנושא הקמת חיל רקטות וטילים, נוכח הערכות המצב על הגעת נשק מדויק לידי האויב. באג"ת הכינו את העבודה באי־חשק מופגן. 2012־2013 היו שנות תקציב קשות במיוחד. דובר אז על שניים־שלושה מיליארד שקל לצורך הקמת יחידות, רכש ציוד וטילים. אף אחד לא ידע לומר מאיפה יבוא הכסף.

אבל איום הרקטות המדויקות של חיזבאללה הטריד בכל זאת את המטכ"ל, לפחות מזווית הראייה הארטילרית. חיפשו טילים לטווחים של 20־40 ק"מ שיעניקו סיוע בקרב היבשתי, בעיקר ברמת האוגדה. בחיל התותחנים הייתה אז מסגרת אחת גדולה של רקטות מדויקות לטווח 30 ק"מ, שנרכשו כבר ב־2005 ונקראות רמ"מ (רקטה מתקנת מסלול). מדובר ברקטת ה־MLRS האמריקאית שכבר הייתה קיימת בצה"ל, ותעש הפך אותה למדויקת באמצעות מערכות מכ"מיות של אלישרא. הניסוי המבצעי הראשון שלה היה במלחמת לבנון השנייה, אז נורו 140 רקטות כאלה, בעיקר לעבר התגודדויות של אנשי חיזבאללה שנפגעו מראש הרסס של הרמ"מ.

באותה עת הציגה התעשייה האווירית את "לורה" – טיל קרקע־קרקע לטווח של מעל 300 ק"מ, בעל דיוק מרבי ויכולת לחדור ביצורים. מבחינת חיל האוויר, הטיל הזה היה צלם בהיכל.

ב־2013 קיבל הצבא רוח גבית נוכח המידע המודיעיני המדאיג מלבנון, ורכש מתעש את מערכת ה"רומח", רקטה מדויקת לטווח 40 ק"מ. רק השנה השלים חיל התותחנים את הקמת היחידה המבצעית הראשונה. בניסוי מבצעי במערכת ה"רומח" נורו תוך 12 שניות שלושה טילים לעבר שלוש מטרות שונות במרחק של עשרות קילומטרים. שלושתן הושמדו.

ועדיין, רכש הרומח, כמו רכש הרמ"מ, התבצעו בראייה של תוספת כוח אש מדויקת לארטילריה, ולא כחלק מזרוע טילי קרקע־קרקע אסטרטגית שתפעל לצידו של חיל האוויר ותוכל לשמש "פוליסת ביטוח" למקרה שייקטע רצף הפעילות האווירי, אפילו לזמן קצר. גם כמות הרקטות שנרכשו התאימה לתפיסה של תוספת כוח אש מדויקת ותו לא.

בניגוד ל"כיפת ברזל", שחייבה תהליך פיתוח ארוך ויקר, טילי ה"אקסטרה" מונחים על המדף של תעש, שמייצרת ומוכרת אותם מאז 2010. מספר לא מבוטל של צבאות בעולם מחזיקים היום גדודי טילים מתוצרת החברה הישראלית, שמספקת להם את הגדודים בשלמותם – כולל קרון פיקוד, מל"ט לאיסוף מודיעין הנלווה לגדוד, מערכות בקרה ושליטה, יחידת איכון, כלי הרכב וכמובן הטילים עצמם. הטילים הללו, שהם מונחי ג'י־פי־אס ובעלי יכולות תיקון מעוף הייחודיות לתעש, מגיעים במארז סטנדרטי, כך שעל אותו משגר – שנקרא "כותש" – אפשר להציב גם טילים לטווח קצר וגם לטווח ארוך. החלפת המארז היא עניין של עשר דקות.

בדצמבר 2013 קבעה הממשלה שהיצרן הבלעדי בישראל של רקטות מדויקות תהיה תעש מערכות, כך שהצבא לא היה צריך להתלבט בין יצרנים. אבל בכל הנוגע לרכש טילים מעבר לטווח של 40 ק"מ, נראה שמישהו מבחוץ היה צריך לשבור את הלך החשיבה שהתקבע בצבא. משה ארנס, כשר ביטחון אזרחי, כפה את הקמתה של מפקדת כוחות היבשה, שהפכה אחרי גלגולים לזרוע היבשה. עמיר פרץ, כשר ביטחון אזרחי, הכריע לטובת כיפת ברזל, וליברמן דוחף להקמת מערך טילי קרקע־קרקע.

על פי דרישת זרוע היבשה, מערך הטילים לטווח 150 ק"מ – ובעתיד, אם יירכש, גם ל־300 ק"מ – יימצא באגדים מיוחדים הבנויים ללחימה בעומק שטח האויב. חיל התותחנים, לעומת זאת, רוצה את הטילים האלה אצלו. עוד אין סיכום בנושא. מה שברור הוא שהפעלת הטילים הללו תתבצע אך ורק על ידי המטכ"ל. המערך הארטילרי של חיל התותחנים נועד לתת סיוע בתמרון האוגדתי. בטווחים של יותר מ־40 ק"מ נדרש מודיעין מסוג אחר, ונדרשות החלטות ברמת המטכ"ל והדרג המדיני.

ובינתיים, בצבא היבשה מנקר כל הזמן החשש שבבוא היום, כשצריך יהיה לשלם עבור עבור בניית מערך הטילים, לא יהיה מי שישלוף את פנקס הצ'קים. ואז המהפכה תהפוך לקוריוז. הרי פעם גם היו כאן גם טילי קרקע־קרקע אמריקאיים מסוג "לאנס", ובסוף הם נרקבו במחסנים.

------------------ ---------------


hezi simantov

חשבון מאומת

 

@zeragil

 4 דק׳לפני 4 דקות


דובר משמרות המהפיכה רמדאן שריף : ״משמרות המהפיכה מוכנות להגיב על איומי המשטר הציוני. הציונים חווים היום את המצב ההגנתי הגרוע ביותר שלהם״

0 replies1 ציוץ מחדש1 סימון "אהבתי"

אהבתי  1  

hezi simantov

חשבון מאומת

 @zeragil

 20 באפר׳

סגן מפקד משמרות המהפיכה חסן סלאמי במסר לישראל : ״הידיים שלנו על ההדק והטילים מוכנים לשיגור. ברגע  שהאויב יבצע פעולה כלשהיא נגדנו נשגר את הטילים. אנו מכירים אתכם (הציונים) אל תטעו לחשוב שהמלחמות החדשות יהיו כמו מלחמת לבנון השנייה. בסיסי חיל האוויר שלכם בטווח האש שלנו״

נתניהו: "נחושים לבלום את התבססות איראן בסוריה, עדיף עכשיו מאשר אחר כך"

ראש הממשלה אמר בפתח ישיבת הממשלה ולקראת נסיעתו לפגישה עם הנשיא פוטין כי "הפגישה השבוע חשובה במיוחד לאור מאמציה של איראן להתבסס בסוריה נגד ישראל". הוא ציין כי איראן מעבירה מל"טים התקפיים, טילי קרקע-קרקע וטילי נ"מ לסוריה

ישי פורת ושחר חיפורסם:  06.05.18 , 11:4

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר היום (א') כי "אנחנו נחושים לבלום את התוקפנות האיראנית באיבה, גם אם הדבר יהיה כרוך במאבק. עדיף עכשיו מאשר אחר כך. אומות שלא היו מוכנות לפעול בזמו נגד תוקפנות רצחנית נגדן שילמו מחירים כבדים בהרבה. איננו רוצים בהסלמה אבל ערוכים לכל תרחיש". הוא ציין כי "ישראל שומרת על חופש פעולה מלא כדי להגן על עצמה".

לדברי ראש הממשלה, "ארגון משמרות המהפכה של איראן מעביר לסוריה בחודשים האחרונים נשק מתקדם כדי לפגוע בנו, הן בחזית והן בעורף. כולל מל"טים התקפיים, טילי קרקע-קרקע, ומערכות נ"מ איראניות שיאיימו על מטוסי חיל האוויר". הדברים נאמרו לקראת פגישתו של נתניהו עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין. "הפגישות שלי עם נשיא רוסיה תמיד חשובות לביטחון ישראל ולתיאום של צה"ל והצבא הרוסי, אבל הפגישה השבוע חשובה במיוחד לאור מאמציה של איראן להתבסס בסוריה נגד ישראל".

--------------------

אבי-

במלחמת איראן עירק שהיתה בעבר האיראנים השתמשו בטכניקות התאבדות אבל בגדול הם נכנעו בגלל הטילים על טהרן

Alon  

אבי  א - בדיוק. ברגע שנפלו טילים על טהרן והחלה מנוסה המונית (קרוב למיליון אירנים ברחו מהעיר, ויש מקורות שלפיהם גם ראשי המשטר נמלטו) - אירן מיהרה להגיע להסכם הפסקת אש למרות שהכוחות שלהם בחזית היו במתקפה מוצלחת.

אירן, למרות כל הדיבורים היהירים, היא מדינה מאוד פגיעה. חיל האוויר שלה פרימיטיבי (מטוסים אמריקאים מיושנים משנות ה 70) וכמעט כל כלכלתה (70%) מבוססת על יצוא נפט. כמה עשרות טילי שיוט מדויקים שיפגעו במסופי ההטענה בנמלים, בצינורות השינוע לטורקיה וידליקו 30 בארות נפט יגרמו לקריסה כמעט מידית של המטבע האירני ובעיקבותיו הכלכלה. זה יחולל בהלה ואנשים ירוצו לרוקן את החנויות ולהיפטר במהירות מהריאל לטובת מטבע חוץ. תוך כמה ימים יחל מחסור במוצרי יסוד ובעיקבותיו מהומות. 

זה התסריט המפחיד ביותר לשלטון דקטטורי כמו אירן, וזו הדרך היעילה ביותר להרתיע אותם: לגרום להם להבין שתקיפת ישראל תביא לנפילת המשטר.

 H     

זה הבעיה שכבר 30 שנה האירנים מנהלים מלחמות פרוקסי בעזה,עירק,סוריה,לבנון,תימן ועוד והם עצמם בארצם מוגנים. ,


-------------------------------------------

ראיון החג עם הרמטכל:

שישי 30 במרץ 2018

ידיעות אחרונות

גדי איזנקוט | צילום: דובר צה"ל

המוסף לשבת • 29.03.2018

אני מכין את הצבא למלחמה ולא מתרגש מכל מיני אנשים קיקיוניים בצמתי השפעה שעושים פרופוגנדה

עיני הרמטכ"ל ממוקדות עכשיו בגבול החם ברצועה, אבל עוקבות גם אחרי המתרחש בשאר הזירות ("האויב המרכזי כיום הוא איראן") | בראיון חג חושף רב–אלוף גדי איזנקוט כי בתקופתו אושרו יותר מאלף מבצעים מעבר לגבול ("המציאות בהם עולה על כל דמיון") וכי הפעילות החשאית בסוריה נמשכת כל הזמן ("רק שברי אחוזים ממנה מתפרסמים") | הוא מעריך שהסיכוי לעימות גבוה ("יכול להיות שעוד אצטרך לפקד על הצבא במלחמה") שולח מסר מאיים לנסראללה ("בפעם הבאה נמוטט עשרות מגדלים בביירות") ומבטיח: "ישראל בת ה–70 היא מדינה בלתי מנוצחת" וכשיפשוט מדים, פוליטיקה? "שום דבר. מצידי שיאריכו את תקופת הצינון לשש שנים"

אלכס פישמן, יוסי יהושוע

"יכול להיות שאני עוד אצטרך לפקד על הצבא במלחמה", אומר לנו הרמטכ"ל גדי איזנקוט. "אני עושה מאמצים גדולים למנוע זאת".

הסיכוי לכך גדול יותר השנה מאשר בשנה שעברה?

"הסיכוי שזה יקרה השנה גדול יותר משהיה בשלוש השנים הראשונות לכהונתי. יש הרבה וקטורים שליליים באזור שדוחפים לעימות, ויש גם הרבה דברים שתלויים בנו".

השנה הרביעית והאחרונה לכהונתו של רב־אלוף גדי איזנקוט מבשרת על פתיחת פרק חדש במזרח התיכון ההולך ומשתנה כל העת לנגד העיניים. מזווית הראייה של הרמטכ"ל, מערכת האיזונים בין ישראל לרשות הפלסטינית ברמאללה, שהצליחה להביא לשקט יחסי בעשור האחרון, מגיעה אל קיצה. "אנחנו לפני משהו אחר, שיש בו פוטנציאל של אלימות והתנפצות", הוא אומר בראיון למוסף החג.

גם בזירה הצפונית משתנה התמונה. הרמטכ"ל אומר כאן לראשונה, בגלוי ובפה מלא: "האויב המרכזי של ישראל כיום הוא האויב האיראני. הוא פועל גם באמצעות שליחים וגם באופן ישיר. האיראנים שיגרו לפני כחודשיים מל"ט משדה תעופה סורי. הוא טס מעל סוריה, חדר לשטח מדינת ישראל, הופל, ואנחנו השמדנו את הקרון ששיגר אותו מטווח של 300 ק"מ בתוך סוריה. הסורים הגיבו בדיעבד, הם ירו עשרות טילים, הפילו מטוס אף־16, ובתגובה השמדנו חמש סוללות סוריות ואתרי פיקוד ושליטה. הכנו עוד 'פטיש גדול' בדמות עשרות מטוסי קרב שכבר חיכו על המסלולים למקרה שמישהו יעז להגיב על התקיפה שלנו".

https://www.yediot.co.il/articles/0,7340,L-5208389,00.html

עזה היא אולי החזית הנפיצה ביותר, אבל האיום הצבאי המשמעותי ביותר על מדינת ישראל מגיע מחזית הצפון, במשולש של איראן־סוריה־לבנון. התרגיל המטכ"לי הגדול שנערך לפני כשבועיים עסק בהפעלת הכוח הצבאי בחזית הצפונית, בעיקר מול חיזבאללה בלבנון. החזית הפלסטינית הייתה חזית משנית בתרגיל.

המפתח לשמירה על רגיעה בחזית הצפונית היא ההרתעה הישראלית. מיד אחרי הפלת מטוס האף־16 תקף צה"ל בסוריה והשמיד מטרות סוריות ואיראניות בהיקף נרחב. חלפו חודשיים, ואין אף ידיעה על פעולה צבאית ישראלית בסוריה. האם הפלת המטוס הרתיעה את ישראל מפני פעילות בעומק סוריה? מבחינת איזנקוט זו שאלה כמעט מעליבה.

"הפעילות נמשכת", הוא אומר. "מתפרסמים רק שברי אחוזים מהפעילות בכלל, ומהפעילות האחרונה בפרט. אנחנו היום 44 שנה אחרי מלחמת יום כיפור ושבע שנים מאז פרוץ מלחמת האזרחים בסוריה, ויש הרתעה מלאה. החקלאים מעבדים עד התלם האחרון ברמת הגולן. אחרי הפלת המטוס אני מטלפן לאלוף פיקוד הצפון, יואל סטריק ובודק אם לאפשר לאזרחים להגיע לרמת הגולן. התשובה ברורה: לא סוגרים את הגולן. בחמש בבוקר אנחנו מחליטים לתקוף חמש סוללות סוריות, ובשש בבוקר החרמון פתוח. אזרחים מגיעים לקטוף פירות באלרום. זה ביטחון לאומי. גם יום אחרי התקיפה אנחנו ממשיכים לפעול בסוריה ולא קורה שום דבר".

מפקד זרוע היבשה, האלוף קובי ברק, אמר לאחרונה שההישג המרכזי שלנו במלחמה בחזית הצפון יהיה חיסול נסראללה. האם מזכ"ל חיזבאללה הוא אכן יעד?

"מרגע שנפתחה מלחמה כל גורמי הכוח הם יעדים לפעולה – מראש הארגון ועד אחרון לוחמיו. יש לנו מודיעין טוב מאוד על חיזבאללה – על ההנהגה שלו, על היכולות שלו, על הפריסה שלו".

זה אומר שאתה יודע איפה נסראללה נמצא היום?

"אמרתי שיש לנו מודיעין טוב מאוד על הארגון. הציבור צריך להבין שבשנת ה־70 לקיומה נמצאת מדינת ישראל במאזן אסטרטגי משופר עם יתרון מובהק על אויביה. ישראל בת ה־70 היא מדינה בלתי מנוצחת. חיזבאללה, שפעם אמרנו עליו שהוא ארגון מאוד מקצועי, נמצא במשבר. בארבע השנים האחרונות נהרגו לו בסוריה 2,000 לוחמים ויותר מ־8,000 נפצעו. הארגון הזה שילם מחיר בלתי נסבל שפגע בכשירות שלו בלבנון. השיעים בלבנון שואלים: על מה הנערים שלנו מתים? אנחנו רואים במודיעין רשימות של הרוגים בני 16.

 "בסופו של יום, חיזבאללה זה 25 אלף לוחמים סדירים ועוד 20 אלף במילואים. צה"ל גדול פי כמה. בתרגיל הגייסי 'אור הדגן', שביצענו לפני ארבעה חודשים, הבאנו לידי ביטוי הפעלת כוח של עשרות חטיבות בו־זמנית בצפון, כולל תיאום בינן לבין חיל האוויר, אמ"ן וחיל הים, כדי לממש יעדים מערכתיים. יש לנו תמונת מטרות בהיקף של אלפים רבים. יכולת התקיפה של המטרות היא חסרת תקדים – פי שבעה ממה שהיה לנו במלחמת לבנון השנייה. גם יכולת התמרון, שהייתה עקב אכילס לאורך שנים, עברה שינוי מהותי, ופערים שהיו לנו ב־2006 נסגרו".

אבל בתרגיל המטכ"לי האחרון, "אבן הראשה", החלטת להכניס את האוכלוסייה למקלטים ולחדרי ביטחון למשך חמישה ימים. מה זה אומר? שההרס שגרם האויב הוא כל כך כבד? שלא היה אפשר לשתק אותו בחמשת הימים הראשונים?

"תרגיל הוא תרגיל. זה לא תרחיש הייחוס של צה"ל אלא משחק חופשי. ההחלטות שקיבלתי לגבי העורף בתרגיל נועדו ליצור הבנה שלמרות שיש לנו עליונות בכל הממדים, לאויב יש קרוב למאה אלף רקטות, לכל הטווחים. לכן דיברנו בתרגיל על היקף נפגעים גדול פי ארבעה מאשר במלחמת לבנון השנייה. זה הרבה יותר מתרחיש הייחוס של הצבא. אם בלבנון השנייה היו 44 אזרחים הרוגים וכמה מאות פצועים קשה ובינוני, בתרגיל שיחקנו על יותר מ־130 אזרחים הרוגים וכ־400 פצועים קשה ובינוני. המספרים תלויים בכמה מרכיבים, כמו מכת הפתיחה והתנהגות האוכלוסייה. בכל מקרה, אנחנו צריכים לעשות מאמצים להמשיך את 11 השנים שחלפו מאז מלחמת לבנון השנייה לעוד שלושים שנה של שקט".

איך תיראה לבנון במלחמה כזו?

 "יש פגיעה אנושה בחיזבאללה בכל לבנון, ובביירות בפרט. מקו הזהרני ודרומה יש 240 ערים, כפרים ועיירות שיעיות שיש בהן מאחזים של חיזבאללה. במרחבים הללו יהיה הרס רב. כל מה שמשמש את חיזבאללה בלבנון – ייהרס. נמוטט עשרות רבות של מגדלים בביירות, שבהם יושבים אנשי חיזבאללה, וזו תהיה תמונת הרס שאף אחד באזור לא ישכח. אם תהיה מלחמה נוספת בלבנון אנחנו נפגע במטרות חיזבאללה, ולא נעניק חסינות גם לסביבה האזרחית".

ובכל זאת, כשיוצאים למלחמה כזו צריך לשאול אם אנחנו ערוכים באותה מידה גם בעורף. ב־2006 יצאנו למלחמה עם עורף לא מוכן והמחיר היה בהתאם. העורף ב־24־48 השעות הראשונות עלול להישאר ללא תשתית או עם תשתית חלקית של אנרגיה ותקשורת. צריך לדחוף אוכל לבתים. אנחנו ערוכים לזה?

 "הרבה יותר טוב מאשר ב־2006, ועדיין, העורף לא מוכן מספיק לנורמה הנדרשת. יש פערים במיגון ובמִקלוט. אתם צריכים להביא בחשבון שלחיזבאללה עדיין אין יכולת לפגוע במטרות נקודה בישראל. לדעתי העורף יהיה מספיק חזק לספוג את הימים הראשונים שהם קריטיים, בתנאי שאנחנו, צה"ל, נהיה חזקים ואפקטיביים. יתרה מזאת, לצה"ל יש היום יכולת הגנה אקטיבית שאין לאף מדינה בעולם".

 במהלך התרגיל המטכ"לי נורו עלינו טילים מאיראן.

 "לדעתי האיראנים לא ביצעו תקיפה יזומה כבר 1,400 שנה. אני חושב שהסבירות שאיראן תירה טילים על מדינת ישראל היא נמוכה. התרגול נועד להתמודד עם היכולות של האויב ולא עם כוונותיו. ולנו יכולת – והאיראנים מכירים אותה – להרתיע אותם מפני ביצוע ירי כזה. יש לנו עליונות מודיעינית ואווירית. ישראל יודעת לתקוף כל מטרה במדויק ברדיוס של 2,000 ק"מ ולהשמיד אותה. אני יודע לפגוע באיראנים גם בטווחים הארוכים. כשראש ממשלת ישראל אמר ב־2012 שכל היכולות על השולחן, למדינת ישראל היו יכולות על השולחן. והן השתפרו מאז בצורה משמעותית".

 האם לדעתך צריך לבטל את הסכם הגרעין עם איראן? אולי רק לתקן אותו?

 "לא ראוי שאנשי צבא יתבטאו בנושא הסכם הגרעין. ראש הממשלה מוביל אופרציה בינלאומית ואנחנו תומכים אותו ולא מכניסים לו מקלות בגלגלים. את חוות הדעת אנחנו נותנים בחדרים סגורים".

בשנה האחרונה אנחנו עוסקים הרבה באיום של מפעלי הטילים המדויקים שמקימים האיראנים בלבנון ובסוריה. איפה זה עומד היום?

 "אנחנו פועלים סביב השעון כדי למנוע את היכולת הזו, ורוב הפעילות לא מתפרסמת. נכון לרגע שבו אנחנו משוחחים אין בלבנון שום יכולת לפגוע במטרת נקודה במדינת ישראל. היכולת של הטילים והרקטות שבידי החיזבאללה היא עדיין סטטיסטית, עם רדיוס פגיעה של עשרות מטרים. האיראנים מורתעים מאוד מהיכולת שלנו לזהות כל פעילות ולתקוף. הפעילות שלנו מעכבת גם את בניית המפעלים".

 אז איפה בעצם בא לידי ביטוי האיום האיראני הקונקרטי? בפריסה הצבאית האיראנית בסוריה?

"האיראנים צימצמו את נוכחותם בסוריה בהשוואה ל־2014. יש אצלם רגישות גבוהה מאוד לחיי אדם. אבל הם הביאו לסוריה קרוב לעשרת־אלפים פקיסטנים, עיראקים ואפגנים, המופעלים בהכוונה ובפיקוד איראני, ושליש מחיזבאללה נשלח כדי לשמש חיל מצב בסוריה. את הכוחות הללו ינסו האיראנים להפעיל נגדנו".

 הם כבר נמצאים ברמת הגולן?

"ברמת הגולן אין נוכחות איראנית או של חיזבאללה. מי שיתקרב – יחטוף. בשש השנים האחרונות אנחנו מפעילים מדיניות חכמה. זה כולל הימנעות ממעורבות ישירה בתוך סוריה ומהסתבכות במלחמה הזו, ומצד שני – שמירה על האינטרסים שלנו ופעילות חופשית, גם אחרי שהחלה המעורבות הרוסית".

המאבק הבין־גושי מתחדד. הרוסים רואים את הקשר האינטימי שלנו עם פיקוד אירופה האמריקאי (EUCOM) ועם הכוחות האמריקאיים בסוריה. האם אין חשש שהרוסים יתחילו לזהות אותנו כאויב ולהגביל את הפעילות שלנו בסוריה?

"יש לנו יחסים אסטרטגיים מיוחדים עם האמריקאים. מפקד EUCOM היה כאן לפני שלושה שבועות. אבל יש לנו גם מנגנון הידברות כמעט יומי עם הרוסים. אני מרים מפה טלפון, עונה רוסי בצד השני. אנחנו פועלים בהתאם לאינטרסים שלנו. לא מבקשים רשות מאף אחד ולא שואלים אף אחד. אם אנחנו מזהים פגיעה באינטרס הישראלי, אנחנו פועלים. פעם אחרי פעם. הרוסים נמצאים במרחבי שיתוף פעולה עם האויב שלנו, ולכן יש כאן דפוס מורכב. אבל יש גם אינטרסים משותפים, למשל: פגיעה בדאעש ובאל־קאעידה".

------------- --------------------------------

https://www.yediot.co.il/articles/0,7340,L-5249446,00.html


הסהר השיעי החדש

סולימאני לא היה זה שיצר את הנוכחות האיראנית בסוריה. לחיזבאללה כבר היו בסיסים בסוריה שנים רבות — מחסנים לטילים ואמל"ח רגיש אחר — אבל סולימאני היה זה שהבין כי אם ההימור של טהרן על אסד במלחמת האזרחים יצליח — איראן תוכל לבקש כל דבר שתרצה בתמורה. כולל נוכחות מול רמת הגולן.

תוך כדי הלחימה בדאעש, סולימאני הקים יחידה סודית ביותר של חיזבאללה, בפיקוד ג'יהאד מורנייה, בנו של עימאד, ובהשתתפות סמיר קונטאר, רוצח משפחת הרן, שהפך לסמל בלבנון. המטרה, בין השאר, הייתה לייצר טרור לעבר ישראל.

על פי פרסומים זרים, המודיעין הישראלי עקב מקרוב אחר הקמת היחידה הזו, ובינואר 2015 ליוו הסנסורים של אמ"ן שיירת כלי רכב בסיור לאורך גבול ישראל, בהשתתפות מורנייה ג'וניור והגנרל האיראני החונך שלו. מטוסי חיל האוויר פגעו והרגו את השניים. סולימאני חרג הפעם ממנהגו והגיב: חיזבאללה שיגר טילי נ”ט לעבר רכבי צה”ל בהר דב. בתקרית נהרגו שני חיילי צה”ל ועוד שבעה נפצעו. במקומו של מורנייה מונה סמיר קונטאר, שגם הוא נהרג בהמשך בפעולת התנקשות שיוחסה לישראל. בחצי השנה האחרונה, כשדאעש והמורדים מפסידים, סולימאני וחבריו החלו לחשב מסלול מחדש אל מול ישראל. זה גם הרקע לאירוע הדרמטי שבמהלכו הופל מטוס אף־16 ישראלי מטיל סורי בפברואר השנה. הפעם הקודמת שמטוס ישראלי הופל הייתה במלחמת לבנון הראשונה.

המטוס הוזנק בעקבות חדירת מל"ט איראני לשמי ישראל, אירוע שישראל רואה בו בצדק חציית קו אדום. אבל חשוב להבין את ההקשר של הפעולה הזו. בחודשים שלפני שיגור המל"ט, שתי פעולות שמיוחסות על ידי גורמים זרים לישראל, פגעו בבטן הרכה של סולימאני:

הראשונה הייתה ב־7 בספטמבר 2017 כשמפעל לטילים של האיראנים וחיזבאללה נפגע. המפעל היה בשלבי הקמה במסייף, בתוך המתחם השמור של "המרכז למחקרים מדעיים" (SSRC), מעין מקביל סורי לרפא"ל.

הפעולה השנייה אירעה כחודשיים מאוחר יותר: מישהו פגע מהאוויר במערך מבנים שעמד לאכלס מגורים ומתקני הכשרה לחלק מהמיליציות השיעיות של סולימאני. בעקבות ההפצצות המסתוריות הללו יצאה ככל הנראה ההחלטה: הפעם מגיבים, ומנסחים את כללי המשחק מחדש.

ב־10 בפברואר, בלילה שבין שישי לשבת, שוגר מל"ט איראני, שהוטס מתוך קרון בקרה בשדה התעופה T4. המל"ט נבנה בהשראת מל"ט אמריקאי חמקן, שהתרסק בסוף 2011 באיראן. ההתרסקות הזו שווקה באיראן כניצחון גדול, ובטהרן אפילו מכרו דגם שלו בחנויות מזכרות של המשמרות.

אבל המל"ט האיראני שנשלח לישראל לא היה מל"ט מודיעין, אלא נשא חומר נפץ. במערכת הביטחון סבורים כי המל"ט כוון להתפוצץ בשטח פתוח או במקום בעל חשיבות נמוכה, "רק כדי לאותת לנו אחרי ההתקפות שייחסו לנו, שיש להם יכולת להגיב עמוק בשטח ישראל", כדברי מקור ביטחוני בכיר. אחרי אותו לילה דרמטי, סולימאני אמר כי "איראן לא תסתפק בשליחת מל"טים לישראל, אלא תפעל להשמדתה של הישות הציונית מהמפה".

זו לא הייתה התבטאות בעלמא. סולימאני הורה על תגבור משמעותי של המערך האווירי האיראני בסוריה, זה הפועל ממתחם סגור בבסיס T4, כולל צי של מל"טים מתאבדים, כמו זה שהושמד מעל ישראל. המערך הזה הוא זה שנפגע בהפצצה שיוחסה לחיל האוויר הישראלי לפני כשלושה שבועות.

בינתיים, לא מן הנמנע כי השם "קאסם סולימאני" עלה כנראה לא אחת בסדרת פגישות שערך בחודשים האחרונים ראש המוסד, יוסי כהן, עם עמיתיו במערב. "שמענו בעבר פעמים רבות על רצון איראני דתי ואידיאולוגיה ליצור 'סהר שיעי', אזור השפעה נרחב תחת הערכים והפעילות שלהם", אמר כהן לשומעיו. "כיצד מגדירים 'סהר שיעי'? ובכן, לדעתי, מהרגע שיש לאיראן יכולת לשלוח משאית עם נשק ואמצעי לחימה מתקדמים מטהרן ועד ביירות, על כביש, בלי הפרעות, ואם ירצו, עד ראש הנקרה — זה אומר שסולימאני הצליח ביצירת הסהר השיעי הזה".

ראש המוסד קבע כי דחיקת רגליה של איראן אל מחוץ למזרח התיכון היא המטרה המרכזית של הארגון שבפיקודו. "איראן, המרוחקת מישראל 1,500 ק"מ, הצליחה ליצור בפועל גבול עם ישראל, זאת בשעה שלישראל אין גבול עם איראן", אמר כהן לשומעיו. "קודם מלבנון ועכשיו גם מסוריה, הם יכולים לפעול ישירות נגד יישובים ישראליים ומטרות אסטרטגיות בארץ. זוהי סכנה אסטרטגית חמורה ביותר הניצבת בפניה של ישראל".

---------------- ------------------------------------

נתניהו:"נחושים לבלום את התבססות איראן בסוריה, עדיף עכשיו מאשר אחר כך"

ראש הממשלה אמר בפתח ישיבת הממשלה ולקראת נסיעתו לפגישה עם הנשיא פוטין כי "הפגישה השבוע חשובה במיוחד לאור מאמציה של איראן להתבסס בסוריה נגד ישראל". הוא ציין כי איראן מעבירה מל"טים התקפיים, טילי קרקע-קרקע וטילי נ"מ לסוריה

ישי פורת ושחר חיפורסם:  06.05.18 , 11:4

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר היום (א') כי "אנחנו נחושים לבלום את התוקפנות האיראנית באיבה, גם אם הדבר יהיה כרוך במאבק. עדיף עכשיו מאשר אחר כך. אומות שלא היו מוכנות לפעול בזמו נגד תוקפנות רצחנית נגדן שילמו מחירים כבדים בהרבה. איננו רוצים בהסלמה אבל ערוכים לכל תרחיש". הוא ציין כי "ישראל שומרת על חופש פעולה מלא כדי להגן על עצמה".

לדברי ראש הממשלה, "ארגון משמרות המהפכה של איראן מעביר לסוריה בחודשים האחרונים נשק מתקדם כדי לפגוע בנו, הן בחזית והן בעורף. כולל מל"טים התקפיים, טילי קרקע-קרקע, ומערכות נ"מ איראניות שיאיימו על מטוסי חיל האוויר". הדברים נאמרו לקראת פגישתו של נתניהו עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין. "הפגישות שלי עם נשיא רוסיה תמיד חשובות לביטחון ישראל ולתיאום של צה"ל והצבא הרוסי, אבל הפגישה השבוע חשובה במיוחד לאור מאמציה של איראן להתבסס בסוריה נגד ישראל".

-סוף-

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.

סין, טאייוון

  תעלומה של שי : אפשרות פלישה לטאייוון :   התעלומה של שי : נשיא סין הוא לאומן סיני עם מנטליות של המערב חורש את רעתה של סין . בענין הזה הוא ת...